Belirtisiz hastalarda da uzamış Covid-19 sendromu görülebilir

Belirtisiz hastalarda da uzamış Covid-19 sendromu görülebilir

SAĞLIK Haberleri

Covid-19 enfeksiyonu geçirdiği hâlde belirti göstermeyen asemptomatik kişiler ve çocuklarda da uzamış Covid sendromunun görülebileceğini söyleyen Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinden Prof. Dr. Hatice Bodur, hastalık sonrası uzayan kişilerin mutlaka hastanelere başvurması gerektiğini bildirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Covid-19’u atlatan kişilerin uzun süre devam eden ve “Post Covid” sendromu olarak adlandırılan fiziksel ve psikolojik şikâyetlerin bazen hayatı tehdit eder boyutta olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Bodur “Hastalığı ağır geçiren kişilerde hastalık sonrası dönemde kaslarda zayıflık, kalp ve akciğer problemleri ile karşılaşılabiliyor. Bu hastaların bir kısmı inme geçiriyor” dedi.

Belirtisiz hastalarda da uzamış Covid-19 sendromu görülebilir

Post Covid sendromunun sadece ağır değil hastalığı orta ve hafif geçirenlerde de görülebildiğini vurgulayan Bodur “Nefes darlığı, yaygın vücut, göğüs ağrısı, uykusuzluk, anksiyete, depresyon, çarpıntı gibi birtakım problemlerin sürdüğünü görüyoruz. Hastaların kendilerinden şüpheye düşmeleri, ‘Acaba vesvesem mi var, kuruntu mu yapıyorum’ gibi bulguların da ortaya çıktığını görmeye başladık” diye anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...