Bel ağrısının ilk sebebi böbrekleriniz değildir

Bel ağrısının ilk sebebi böbrekleriniz değildir

SAĞLIK Haberleri

"Böbrekle ilgili her problemde ağrı beklememek gerekir. Mesela böbrek taşlarının önemli kısmı sessizce oluşur ve böbrekte sessizce hasar yapar."

Günlük hayatımızda böbreklerimizle ilgili birçok yanlış bilgiye sahip olduğumuzu söyleyen Prof. Dr. Bülent Oktay, bunlardan en çok karşılaşılanın bel bölgesindeki her ağrının böbreklerden kaynaklandığının düşünülmesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Oktay, "Bel ağrılarının ilk sebeli böbrek değildir ama öyle zannedilir, bu ağrılar genellikle hareket sistemiyle ilgili ağrılardır. Bir başka yanlış inanış da kişinin böbreğinde taş varsa ağrı ve sızısının oluşacağını sanmasıdır. Oysa böbrek taşlarının önemli kısmı sessizce oluşur ve böbrekte sessizce hasar yapar. Bu nedenle özellikle ailesinde taş hastalığı olanların, kum dökmüş olsalar bile mutlaka belli aralıklarla böbrek taşı olup olmadığına dair testler yaptırmaları gerekir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...