Baş dönmesi belirtisini ihmal etmeyin

Baş dönmesi belirtisini ihmal etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, baş dönmesinin hafife alınmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Toplumdaki yaygın inanışın aksine baş dönmesinin bir hastalık değil; pek çok hastalığa işaret edebilen bir belirti olduğunu söyleyen Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar “Başımız döndüğünde aklımıza ilk olarak ‘beyin tümörü’ geliyor. Oysa baş dönmesine pek çok hastalık yol açabiliyor. Baş dönmesinin en önemli sebebi halk arasında ‘kulak kristallerinin yer değiştirmesi’ olarak bilinen vertigodur. Kafa travması, ani hareket, öne eğilme, zıplama, yatakta sağdan sola veya soldan sağa sola dönme gibi hareketler kristallerin yer değiştirmesine bağlı gelişen baş dönmesini tetikleyebilir” dedi. İşitme kaybı, kulak çınlaması, yüzde his kaybı, yüz felci gibi şikâyetlerin eşlik ettiği baş dönmelerinin ise işitme siniri, beyin, beyincik tümörlerin habercisi olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Tatlıpınar “Meniere hastalığı, demir ve B vitamini eksikliği, hipertansiyon, hipotiroidi, migren, multiple skleroz, tümörler ve hatta stres gibi psikolojik etkenler de başımızı döndürebiliyor” diye anlattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...