Bakanın sözü: Sağlıkta üretici olacağız

Bakanın sözü: Sağlıkta üretici olacağız

SAĞLIK Haberleri

Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'yi tüketen ülke konumundan üreten ülke konumuna getirecek projeleri bir bir hayata geçireceklerini söyledi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin artık sağlıkta tüketen ülke konumundan üreten ülke konumuna geçmesi gerektiğini söyledi. Emirgan Korusu'nda halkla birlikte yaptığı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'nün ardından konuşan Müezzinoğlu, göreve gelişinin 2. yılını tamamlaması üzerine önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projelerden söz etti. "Bir Adım Hareket, Bin Adım Sağlık" kampanyasının geliştirilerek sürdürüleceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Toplumda sağlık bilinci kültürünü oluşturmak için çabalarımız sürecek" dedi. 2018'e kadar obez oranının yüzde 25'lerin altına indirilmesi gerektiğini kaydeden Bakan, belediyelere yaptıkları her 1 metrelik bisiklet yolu için 1 bisiklet hediye edileceğini dile getirdi. Türkiye'nin sağlıkta gelişmiş ülkelerle yarıştığını hatırlatan Müezzinoğlu, Türkiye'nin bundan sonraki dönemlerde önce kendi ihtiyaçlarını karşılayan, daha sonra tüm dünyaya üretim yapan sağlık üreticisi olma yolunda projelerinin olduğunu söyledi. nbsp;Müezzionğlu, "Kanser ilacı, insülin, aşı geliştirmede Türkiye'nin artık ben de varım diyebileceği yol haritasının stratejik planlarını yaptık. 2018'e geldiğimizde 95 bin yatak kapasitesini akıllı bina anlayışı ile sıfırdan yapmış dünyanın tek ülkesi olacağız. Türkiye'yi 1.5 milyarlık nüfus için sağlık turizminin merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Ziyneti Kocabıyık İSTANBUL nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...