Bakan Koca'dan 'randevu yaptırımı' eleştirilerine tepki

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan 'randevu yaptırımı' eleştirilerine tepki

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gitmeyecekleri hastane randevularını iptal etmeyenlere 15 gün randevu verilmeyeceğini duyurmuştu. Randevu yaptırımına yönelik eleştirilere cevap veren Bakan Koca, MHRS uygulamasının adil olana programlandığını belirterek "İyi olacak hasta randevusuna gelir" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı aldığı yeni kararla, hastane randevularına gitmeyenlere, iptal etmedikleri takdirde yaptırım uygulamaya başladı. 

Hastanın gitmeyeceği randevuyu iptal etmemesi sonucunda 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. 

'MHRS ADİL OLANA PROGRAMLANDI'

Konuyla ilgili gelen eleştirilere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından cevap verdi.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Koca, "'İyi olacak hasta' randevusuna gelir, zaten iyi olmuşsa 30 saniyede randevusunu iptal eder. 30 saniyeyi uzun bulanları MHRS 15 gün beklemeye alıyor. Gelmeyeceği randevuyu öncesinden iptal etmeyenler, aynı branştan yeni bir randevuyu ancak 15 gün sonra alabilecek. Randevu aldığı günden önce muayene olanlar, aynı branşta yeni bir randevuyu ancak 15 gün sonra alabilecek. Sağlık hizmetlerine erişim tüm hastalar için kolay olmalı. MHRS bilgisayar sistemi adil olana programlandı." ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1606289037945454594 

Koca, önceki paylaşımında ise uygulamanın başladığını, "MHRS’den randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. UYGULAMA BAŞLADI. İhtiyacı öncelikli hastalar başta olmak üzere, halkımıza hayırlı olsun" sözleriyle duyurmuştu.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...