Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara ‘dur’ diyor… Ne grip ne soğuk algınlığı kapınıza uğrayacak

Editör:
- Güncelleme:
Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara ‘dur’ diyor… Ne grip ne soğuk algınlığı kapınıza uğrayacak
SAĞLIK Haberleri

Son zamanlarda artan salgın hastalıklardan etkilenenlere uyarıda bulunan diyetisyenler, bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin kullanımının önemli olduğuna dikkat çekiyor. Öksürük, boğaz ağrısı, halsizlik gibi belirtiler yaşayan kişiler ise bağışıklık sistemini arttırıcı besinler için aktarlara akın ediyor.

Hastalığa yakalanmadan önce önlem alınması gerektiğini belirten Diyetisyen Kübra Akın, hastalıktan önce bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi, immün sistemi ayakta tutan gıdalar hakkında bilgi verdi.

Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara ‘dur’ diyor… Ne grip ne soğuk algınlığı kapınıza uğrayacak

İLİKLİ KEMİK SUYU İÇİN

Dyt. Kübra Akın, hastalıkları kolay atlatmak için şu önerilerde bulundu:

“Bizler bağışıklığımızı güçlü tutarsak hem hastalıklara yakalanmaktan korunmuş oluruz hem de yakalansak bile çok daha hafif geçirmiş oluruz. Bu yüzden bağışıklığımızı güçlendirmek için bazı besinler bizim için çok kıymetliler. Özellikle bunların başında kemik suları geliyor. İlikli kemik suları bizim için çok kıymetli çünkü hem bağırsak duvarlarını onarıyor, bakterilerin, virüslerin bağırsaklardan vücuda karışmasını engelliyor hem de içeride çok ciddi glütatyon oranları ile yine bağışıklık hücrelerimizi destekliyor. İlikli kemik sularını nasıl tüketebiliriz? En az 8 saat düdüklü tencerede pişirilsin istiyoruz. Bunun dışında kemik suyunu dondurup peyderpey kullanabiliriz. Direkt içebiliriz, çorbalara katabiliriz, yemeklere katabiliriz.Bu şekilde kullanabiliriz” dedi.

Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara ‘dur’ diyor… Ne grip ne soğuk algınlığı kapınıza uğrayacak

BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRMEK İÇİN SUMAK, TURŞU, ELMA SİRKESİ…

Sumağın bağışıklık sistemi için çok değerli olduğunu ancak kıymetinin çok fazla bilinmediğini belirten Diyetisyen Akın, şunları söyledi:

-Sadece 100 gram sumak bile bir gün içerisindeki antioksidan ihtiyacımızı karşılayabiliyor. Tabii sumağı tek başına çok tüketemiyoruz ama sumak suyunu yemeklere kullanabiliriz ya da çıkardığımız ilikli kemik sularına sumak ekleyerek tüketebiliriz. Bu bizim için çok kıymetli olur. Yani çifte etki yapmış oluruz.

-Onun dışında yine soğan, sarımsak yine çok kıymet verdiğimiz ve bize çok faydası olan gıdalardan. Bunun dışında yine bağışıklığımızı güçlendiren gıdaların başında turşu ve fermente yiyecekler ve elma sirkesi geliyor. Elma sirkesi için şu uyarıda bulunmak istiyorum. Elma sirkesini kullanırken insanlar maalesef aç karna tüketiyorlar. Aç karna tüketince de mideye zarar verebiliyor. O yüzden bunu kullanırken faydasından çok zarar görmeyelim diye yemeklerden önce suyumuza koyup içebiliriz. Salatamıza ilave edebiliriz. Bu şekilde kullanabiliriz.

-Bunların dışında zencefil, zerdeçal yine bağışıklığımıza çok ciddi etkisi olan besinlerden. Bunlarla çayımızı demleyebiliriz. Baharat olarak çorbalarda, yiyeceklerimizde kullanabiliriz. Bu şekilde çeşitlendirebiliriz. Şu an bizim için en kıymetli olan ve beslenmemizde bulundurmamız gereken gıdalar bunlar. Bunlara dikkat edip yine düzenli ve dengeli beslenirsek vitaminlerimizi, minrallerimizi dengeli bir şekilde almaya çalışırsak meyve ve sebzeleri zamanına göre çeşitli ve renkli bir şekilde tüketebilirsek bol su içersek bağışıklığımızı ciddi ölçüde yükseltmiş olacağız.

İhlas Haber Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...