Bağımlılık tedavisinde yeni yöntem geliştirildi

Bağımlılık tedavisinde yeni yöntem geliştirildi

SAĞLIK Haberleri

Son yıllarda kişinin bağımlılık yapıcı maddeyi bırakmasının yanında tekrar kullanmamasının da büyük önem kazandığını söyleyen Pskiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kültegin Ögel, bağımlılık tedavisinde yeni kullanılmaya başlanan bir metotla tekrar başlama riskinin azaltıldığını belirtti.

"Bağımlılık Enjeksiyonu" adı verilen yeni tedavinin en önemli etkisinin, kişinin bedeninde 3 ay kalması ve bedene uyuşturucu girdiğinde bunun etkisini nötralize etmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Ögel, "Dolayısıyla kişi bağımlılık yapan maddeyi bıraktıktan sonra tekrar kullanmaya başlarsa, uyuşturucu madde etkili olmaz ve böylece kişi madde kullanmaya devam etmez" dedi. Prof. Dr. Öğel, tedavinin özellikle eroin bağımlılarında etkin bir yöntem olarak öne çıktığına dikkati çekerek, alkol bağımlılarında da isteği azalttığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...