B vitaminleri hava kirliliğine karşı 'koruyucu etki' gösterebilir

Düzenleyen:
B vitaminleri hava kirliliğine karşı 'koruyucu etki' gösterebilir

SAĞLIK Haberleri

ABD'li araştırmacılar B vitaminlerinin hava kirliliğinin etkilerine karşı önlem oluşturabileceğini ifade etti.

BBC'de yer alan habere göre söz konusu bilim insanları B vitamini takviyelerinin ince parçacıklı zararlı maddelerin neden olduğu zararları tamamen telafi edebileceğini keşfetti. 

Bilim insanlarının laboratuvar ortamında gönüllülerle yaptığı deneylerde hücrelere zarar veren maddelerin B6 ve B12 içeren takviyelerle kirli havanın etkilerini azaltmayı başardığı bildirildi. Çalışmayı yöneten Harvard Halk Sağlığı Okulu'ndan Jia Zhong, olumsuz etkilerin deneylerin başarılı bir şekilde sürdürülmesi durumunda tamamen ortadan kaldırılabileceğini ifade etti.

Ayrıca Pekin ve Meksika'daki kirli havaya dikkat çeken uzmanlar acil bir takip sistemi oluşturulması gerektiğini açıkladı. Araştırmada hava kirliliğinin sağlığa olan etkilerinin dünyanın dört bir yanında endişe verici boyutlara ulaştığı belirtildi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...