Az uyuyan çok kilo alıyor

Düzenleyen:
Az uyuyan çok kilo alıyor

SAĞLIK Haberleri

Az uykunun fazla kiloyla yakından ilişkisi var. Uzun süre uykusuz kalmanın obeziteye yol açtığını söyleyen beslenme uzmanı Ceyda Nur Çakın “Günde altı saatten daha az uyuyan kişilerde obezite riski yüzde 45 artıyor” dedi.

Ziyneti Kocabıyık - Uykunun, gün içerisindeki yorgunluğun giderildiği bir dönem olmanın yanında metabolik ve hormonal düzenleyici etkisi sebebiyle obezite gelişimi üzerinde de etkili olduğuna işaret eden Çakın, az uyuyan kişilerin gün içerisinden daha fazla ve ağır yiyecekler tükettiğini söyledi.  Çakın “Normalde vücudumuzdaki yağ dokusundan leptin adı verilen iştahı baskılayan hormon, midemizden de iştah açan ghrelin hormonu salınır. Bu hormonlar vücudun enerji dengesi üzerinde etki gösterir. Az uyuyan kişilerde ghrelin artar; leptin baskılanır. Bu yüzden altı saatten az uyuyanlar daha yağlı ve şekerli yiyeceklere yönelerek daha fazla kilo alırlar” dedi.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...