Son dakika... Bakan Koca duyurdu: Piyasada az bulunan ilaçların ihracatına bir süre ara verdik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... Bakan Koca duyurdu: Piyasada az bulunan ilaçların ihracatına bir süre ara verdik

Sağlık Haberleri

Son dönemde ilaç sektöründe kendini gösteren tedarik krizine ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, piyasada hali hazırda az bulunan ilaçların ihracatına bir süreliğine ara verildiğini duyurdu.

Pandeminin ardından başlayan küresel ham madde krizi ve artan maliyetler, sağlık sektörünü de olumsuz etkilerken yaşanan durum yurt içinde de bazı ilaçların temininde gecikmelere neden oldu.

Şikayetlerin ardından harekete geçen Bakanlık, ilaç temininde yaşanan sorunların çözümü için yeni bir karar daha alarak, az bulunan ilaçların ihracatının bir süreliğine durdurulduğunu açıkladı.

Haberi sosyal medya hesabından duyuran Sağlık Bakanı Koca, ilaç teminindeki zorluğa karşı daha önce alınan önlemleri hatırlattı. 

3 ADIMLI ÇÖZÜM

İlk adım olarak üreticiler için yeni kur düzenlemesi yapıldığını vurguladı. Çözüm için ikinci adımın, az bulunan ilaçların ihracatının bir süreliğine durdurulması olduğunu, üçüncü adımın da, ilaç hammadde alımının güvenilir şartlara kavuşması olduğunu belirtti.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1604116400368410624

'SORUN ÇÖZÜLÜYOR, HASTALARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN'

"Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz." mesajını paylaşan Bakan Koca, "İlaçta sorun çözülüyor, hastalarımızın içi rahat olsun." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan konuya ilişkin Bakanlık, ilaç fiyatlandırmasında yeni kur düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Bakan Koca'nın ilaç sektörünün tüm paydaşlarının yöneticileriyle dün bir araya geldiğine işaret ederek toplantıya ilişkin, şu bilgileri paylaştı:

"Sektör temsilcileriyle yapılan geniş kapsamlı toplantıda, ancak piyasada yeterli miktarda ilacın olması durumunda o ilaca ihracat izni verilebileceği ve denetimlere sıkı şekilde devam edileceği belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, vatandaşların ilaca erişimini sağlamak için gereken tüm tedbirleri almakta kararlı olduklarını bir kez daha vurguladı. Bakan Koca, 'Süreci dinamik bir şekilde yürütmeyi sürdüreceğiz. Alınan kararlar, yapılan istişareler, sıkı denetimlerle ilaç konusunda yaşanan geçici sıkıntıları kısa sürede çözeceğiz' dedi."

 

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...