Aynı maskeyi bir saatten fazla kullanmayın

Düzenleyen:
Aynı maskeyi bir saatten fazla kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

Maskelerin iki saatten fazla kullanıldıktan sonra virüs deposu haline geldiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Tayar, maskelerin saatte bir değiştirilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Ziyneti KOCABIYIK

Laboratuvarında insanların iki saatten fazla kullandığı maskeleri inceleyip çıkan zararlı bakterileri gösteren Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, virüsten korunmak amacıyla takılan maskelerin bir saatten fazla kullanılmaması ikazında bulundu. 

MASKEYİ SAATTE BİR DEĞİŞTİRME UYARISI

Yaptığı çalışmayla uzun süre kullanılan maskelerin üzerinde toplanan zararlı mikroorganizmaları laboratuvar ortamında ispatlayan Prof. Dr. Tayar, maskeleri bir hafta kullanan kişilerin olduğunu ifade ederek “Maskeler bir saatten fazla kullanılınca dışarıdan alınan bakterileri ve virüsleri tutarak taşıyıcı hâle geliyor. Nefesle nemlenen ortam bu zararlı mikroorganizmalar, maskedeki kaynaktan burun ve ağız yoluyla vücudumuza geçiyor. Maskelerin tıbbi bir atık olduğunu unutmayıp saatte bir değiştirmek gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...