Aynı anda hem Covid-19’a hem maymun çiçeği hastalığına yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: The Sun
Aynı anda hem Covid-19’a hem maymun çiçeği hastalığına yakalandı

SAĞLIK Haberleri  / The Sun

ABD’nin California eyaletinde Mitcho Thompson isimli şahsın aynı anda hem Covid-19 hem de maymun çiçeği testi pozitif çıktı.

San Francisco’da yaşayan Thompson, NBC Bay Area’ya yaptığı açıklamada, Covid’e yakalandıktan kısa süre sonra vücudunda kırmızı döküntüler çıktığını, hastaneye gittiğinde kendisinde aynı zamanda maymun çiçeği hastalığının olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

“KÖTÜ BİR GRİP GİBİ GEÇİRDİM”

Thompson, “Soru şu: Bir kişi aynı zamanda hem Covid-19’a hem de maymun çiçeği hastalığına yakalanabilir mi? Cevabı bende: Evet, evet, evet” dedi. Kendisini biraz toparladıktan sonra NBC Bay Area’ya konuşan Thompson, “Hastalığa haziran ayında yakalandım ve bu, haftalarca sürdü. Hastalıkları çok kötü bir grip gibi geçirdim. Yataktan çok zor kalkabiliyordum” diye konuştu.

Aynı anda hem Covid-19’a hem maymun çiçeği hastalığına yakalandıAynı anda hem covid hem de maymun çiçeğine yakalanan Mitcho Thompson

“ÇOK NADİR AMA MÜMKÜN”

Stanford Üniversitesi tıp profesörü Dr. Dean Winslow da maymun çiçeği ile Covid'e aynı anda yakalanmanın çok nadir ama mümkün olduğunu ifade etti.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...