Aşı olmak için hâlâ geç kalmadınız

Aşı olmak için hâlâ geç kalmadınız

SAĞLIK Haberleri

Grip aşısının ülkemiz için hala etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, mart ayı sonuna kadar aşı yaptırılabileceğini bildiriyorlar.

Avrupa'yı sarsan grip salgının geçmiş yıllardan çok daha fazla ölüme yol açması, grip aşısının etkinliği ile ilgili şüpheye sebep oldu. Ulusal Yaşlı Sağlığı Enstitüsü'nün 2015 yılının ilk 2 ayı içinde Avrupa'da 80 bin kişinin öldüğünü ve bunun önemli bir bölümünün grip sebebiyle meydana geldiğini açıklaması, aşılanan kişileri de hastalıkla ilgili olarak endişelendiriyor. Bu yılki aşıların etkisiz olduğu iddialarının Amerika ve İngiltere'de dolaşan grip virüsü nedeniyle ortaya atıldığını belirten, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Dilek Arman, "Son dönemlerdeki yayınlarda bu yıl üretilen aşıların içinde yer alan H3N2 virüsünün Amerika'da ve İngiltere'de biraz daha farklılaştığı, bu nedenle daha az etkili olduğu bildiriliyor. Ancak bizim için tehlike söz konusu değil. Çünkü bizim ülkemizde grip yapan virüs domuz gribi dediğimiz H1N1 virüsü ve B tipi virüs. Bu yılki aşının içinde bu virüsler yer alıyor ve ülkemizde hala koruyuculuğunu sürdürüyor" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...