Arkadaşlar Alzheimer’dan koruyor

Düzenleyen:
Arkadaşlar Alzheimer’dan koruyor

SAĞLIK Haberleri

Sosyokültürel düzeyin Alzheimer ve diğer beyin hastalıklarının gelişiminde önemli bir rolü olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Dr. Hale Gökmen “Kişinin geniş bir sosyal çevre ve yakın arkadaşlara sahip olması, aile ilişkilerinin güçlü olması beyni koruyan bir faktör. "dedi

Ziyneti Kocabıyık

Sosyokültürel düzeyin Alzheimer ve diğer beyin hastalıklarının gelişiminde önemli bir rolü olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Dr. Hale Gökmen “Kişinin geniş bir  sosyal çevre ve yakın arkadaşlara sahip olması, aile ilişkilerinin güçlü olması  beyni koruyan bir faktör. Bu açıdan bakıldığında yalnız ve depresif kişiler daha fazla beyin hastalıklarına özellikle de Alzheimer’a yakalanıyor. Beyin hastalıklarından korunmak için özellikle emeklilik ve yaşlılık döneminde eve kapanmamak gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...