Araştırmalarla kanıtlandı: Yaşlanmayı yavaşlatan 8 adım! Uzmanlar ‘mutlaka uygulayın’ diyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Araştırmalarla kanıtlandı: Yaşlanmayı yavaşlatan 8 adım! Uzmanlar ‘mutlaka uygulayın’ diyor

SAĞLIK Haberleri  / The Guardian

Bilim insanları, vücudun yaşlanma sürecini 6 yıl yavaşlatabilecek 8 sağlık önlemi belirledi. Daha sağlıklı yaşamayı isteyenlerin bu adımlara dikkat etmesi gerektiği önemle vurgulandı.

ABD'li uzmanlar, vücudun yaşlanma sürecini altı yıl yavaşlatabilecek önlemleri sıraladı. The Guardian’ın aktardığına göre; binlerce yetişkine ait verileri inceleyen uzmanlar sağlık için dikkat edilmesi gerekenleri tek tek sıraladı.

Bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırmada, yaş ortalaması 47 olan ve 6.500'den fazla yetişkinden elde edilen veriler incelendi. Söz konusu araştırmadaki bulgular Philadelphia'daki Amerikan Kalp Derneği (AHA) Bilimsel Oturumlar konferansında sunuldu. Uzmanlar vücudun yaşlanma sürecini altı yıl yavaşlatabilecek sekiz sağlık önlemi belirledi.

Araştırmanın başyazarı Donald Lloyd-Jones, “Bu bulgular kronolojik yaş ile biyolojik yaş arasındaki bağlantıyı ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını takip etmenin daha uzun yaşamamıza nasıl yardımcı olabileceğini anlamamıza yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Lloyd-Jones, “Herkes daha uzun yaşamak istiyor, ancak daha da önemlisi, daha sağlıklı yaşamak istiyoruz, böylece mümkün olduğunca uzun yıllar boyunca gerçekten keyif alabilir ve iyi bir yaşam kalitesine sahip olabiliriz” dedi.

Araştırmacılar, inceledikleri kişinin fenotipik ya da biyolojik yaşını ölçmek için metabolizmasını, organ fonksiyonlarını ve enflamasyonunu kontrol etti. Sosyal, ekonomik ve demografik faktörler hesaba katıldıktan sonra, araştırmacılar yaşlanmayı altı yıla kadar yavaşlatabilecek sekiz yöntemi sıraladı. 

YAŞLANMAYI YAVAŞLATAN 8 SAĞLIK ÖNLEMİ

Uzmanlar, “Bu 8 kritere fazla uymak kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirir, vücudunuzun yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve ileride pek çok fayda sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Amerikan Kalp Derneği tarafından belirlenen sekiz sağlık önlemi şöyle:

1.Sağlıklı beslenin.

2.Daha aktif olun.

3.Sigarayı bırakın.

4.Sağlıklı uyku alın.

5.Sağlıklı kilonuzu koruyun.

6.Kolesterol kontrolünüzü yaptırın.

7.Kan şekerine dikkat edin.

8.Kan basıncını yönetin.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...