Arama motoru hafızayı zayıflatıyor

- Güncelleme:
Arama motoru hafızayı zayıflatıyor

Sağlık Haberleri

“Eskiden bir bilgiye ulaşmak için kitaplar okunur, ansiklopediler karıştırılırdı. Şimdi ise internete birkaç harf yazmak yeterli. Bu durum beyne zarar veriyor”

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Teknoloji çağında her bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Neyi merak ediyorsak bir tıkla öğrenebiliyoruz. Ancak bu bilgilerin çoğu aklımızda kalmıyor. Peki, her şeyi neden bu kadar çabuk unutuyoruz?

Bu soruyu Nöroloji Uzmanı Dr. Zehra Aktan’a sorduk. Aktan bize şu cevabı verdi: Teknoloji bu kadar gelişmeden önce bir araştırma yapmak için kitaplar okunur, ansiklopediler karıştırılırdı. Böylelikle beynin bütün fonksiyonları harekete geçerdi. Şimdi ise araştırmak istediğimiz konunun birkaç harfini arama motoruna yazmak yeterli. Bu yüzden çok fazla düşünmeye ihtiyaç duymuyoruz, beynimizi daha az kullanıyoruz. Ön belleğimizin çalışması bozulduğu için geçmişten kalan bilgiler de yok oluyor. Ayrıca bilgiler arasında bağlantı kurma, derin analizler yapma, akıl yürütme, kavramsal düşünme işlevlerimiz zayıflıyor. Bu durum bunamayı tetikliyor” dedi. Zehra Aktan, sosyal medya başta olmak üzere kullandığımız birçok uygulamadan sürekli bildirim gelmesinin de insanı strese soktuğunu, bunun da ön belleğe zarar verdiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...