Anne babalar dikkat: Yediği fıstık küçük çocuğun hayatına mal oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anne babalar dikkat: Yediği fıstık küçük çocuğun hayatına mal oldu

SAĞLIK Haberleri

İngiltere’de boğazına fıstık parçası kaçan 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Sosyal medyada farkındalık oluşturmak için paylaşılan görüntülere bakmak ürkütücü olsa da uzmanlar aileleri uyarıyor.

İngiltere’de korkunç bir olay meydana geldi. 3 yaşındaki bir çocuk nefes borusuna kaçan fıstıktan dolayı hayatını kaybetti. Sağlık yetkililerin bu konuda ailelere önemli görevler düştüğünü belirterek sert bir şekilde uyardı.

İlk yardım kuruluşuTiny Hearts Education tarafından söz konusu vaka fotoğrafı Instagram’da paylaşıldı.

Anne babalar dikkat: Yediği fıstık küçük çocuğun hayatına mal oldu

Tiny Hearts'ın kurucusu ve sağlık görevlisi Nikki Jurcutz, “Buna bakmanın kolay bir görüntü olmadığını biliyorum. Ama çocuklarda boğulma gerçeğine dair önemli bir hatırlatma. Bazı küçük çocukların henüz tam dişleri gelişmediğinden çiğneme kabiliyetleri de yok. Bu yüzden kendi ailem için de bir kural koydum, beş yaşından küçük çocuk bütün fındık yok” dedi.

Her şeyin bir anda olabileceğine dikkat çeken Jurcutz, “Boğulma sessizdir. Odanın bir tarafında sırtınız dönük dururken, boğulma meydana gelebilir. Çocuğunuz etrafta kıpırdamadıkça veya bir şekilde dikkatinizi çekmedikçe, fark etmeyebilirsiniz bile” şeklinde konuştu.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Jurcutz, boğulma vakalarına karşı ebeveynlerin alabileceği önlemleri ise basit bir şekilde şöyle sıraladı:

-    Arabada yemek vermeyin. Çünkü otoyolda giderken ilk yardım için duramayabilirsiniz. Arkada oturduğu için fark etmeyebilirsiniz.

-    Çocuğunuz etrafta koştururken yiyecek vermeyin çünkü bu durumda yemek yerken onları izlemeniz ve güvende tutmaya çalışmanız zor olabilir.

-    Yemek yerken çocuğunuzla oturun. İştahının kaybolmaması için dikkat dağıtan telefon veya telefonları ortamdan uzaklaştırın.

-    Bütün kabuklu kuruyemişler, sert meyveler ve sebzeler, jelibonlar, patlamış mısır gibi gıdalar beş yaşın altındaki çocuklar için boğulma tehlikesi oluşturabilir. 

Kaynak: The Sun, Fotoğraflar: Instagram

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...