Abur cuburda bağırsak kanseri riski yüksek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Abur cuburda bağırsak kanseri riski yüksek

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Saygın tıp dergilerinden Medical Journal’de yayınlanan bir çalışmada, ultra işlenmiş gıdalarla beslenen erkeklerde bağırsak kanseri riskinin yüzde 29 daha fazla olduğu gösterildi.

Çalışmayı değerlendiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, gıdalara tat, renk vermesi için eklenen katkı ve kimyasal koruyucuların bu gıdaları ultra işlenmiş hale getirdiğine dikkat çekerek “5 veya daha fazla bileşeni ihtiva eden gıdalarda ultra işlenmiş olarak farz edilir. Tatlandırıcı ve renk katkısı içeren gazlı içecekler, hazır çorbalar, çabuk makarnalar, cipsler bunlara örnekler olarak sayılabilir. Özellikle çocuklarımız bu gıdalara çok düşkün. Adeta bağımlılık yapıyor. Çocuklarımızın bu yiyeceklerle beslenmelerinin alışkanlık haline gelmesinin mutlaka önüne geçmeliyiz. Bir taraftan obezite riski taşıyan bu yiyecekler, diğer taraftan bağırsak kanserinin yanı sıra diğer kanser türleri için de riski yükseltiyor. Gelecek nesiller  tehdit altında” dedi.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...