3.5 ayda 40 kilo verdi, kanser olduğunu öğrendi

3.5 ayda 40 kilo verdi, kanser olduğunu öğrendi

SAĞLIK Haberleri

Zayıflama ameliyatı sonrasında göğüs kanseri olduğu ortaya çıkan kadının hayatı erken teşhisle kurtuldu.

Yıllarca obeziteyle savaşan, kilo vermek için her yolu deneyen 48 yaşındaki kadın, tüp mide ameliyatı ile 40 kilo zayıfladıktan sonra göğsündeki kitleyi fark etti ve erken teşhis sayesinde hayatı kurtuldu. Uzun yıllar uğraşmasına rağmen diyet ve ve sporla kilo veremeyen İzmirli Hülagün Kireçci, 116 kiloya ulaşınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Operasyon sayesinde tam 40 kilo verince yağların arasında sıkışmış tümör odağı ortaya çıktı. Hemen ameliyat olan ve tedaviye başlayan Kireçci, "Yemek yemeyi çok seviyordum. Özellikle stres olduğum anlarda şuursuzca yemek yiyordum ve insülin direncim vardı. Artık hareket etmekte zorlanıyordum. Ağrılarım vardı. Hiçbir yöntemle kilo veremeyince tüp mide ameliyatı yaptırmaya karar verdim. Bu sayede 40 kilo verdim ve mememdeki kitleyi fark ettim. Zayıflamasaydım bu kitleyi asla fark edemezdim ve erken tanı evresini kaçırırdım" dedi. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Genel Cerrah Yard. Doç. Dr. Babek Tabandeh'in gerçekleştirdiği başarılı bir ameliyatla hem kilolarından hem de kanserden kurtulan Hülagün Kireçci adeta yeniden doğduğunu söylüyor. nbsp;


YARD. DOÇ. DR. TABANDEH: nbsp;Yağ dokusu tümörü gizliyor nbsp;
Obezite cerrahisi yapılan, 40 yaşın üstünde ve ailesinde meme kanseri olan kadınlara meme kontrolü yaptıklarını belirten Tabandeh, "Hülagün hanımın ameliyat sonrası çok başarılı geçti. 3.5 ayda ciddi bir şekilde kilo verdi ve memesindeki kitleyi fark etti. Yapılan tetkikler sonucunda bu kitlenin meme kanserinin çok erken evresi olduğu ortaya çıktı. Tedaviyle hastalıktan kurtuldu. Bu cerrahi olmasaydı o büyüklükteki memede bu kitlenin fark edilmesi, ele gelmesi çok daha geç ve muhtemelen ileri bir evrede olurdu" dedi.








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...