30 dakika yürüyüş çikolatadan fazla mutlu ediyor

Düzenleyen:
30 dakika yürüyüş çikolatadan fazla mutlu ediyor

SAĞLIK Haberleri

Her yıl 3-4 Ekim tarihleri Dünya Yürüyüş Günü olarak değerlendiriliyor.

Ziyneti Kocabıyık

Her yıl 3-4 Ekim tarihleri Dünya Yürüyüş Günü olarak değerlendiriliyor. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya “neden yürümeliyim?” diye soranlar için günde 30 dakika yürümenin faydalarını sıraladı:
Ruh hâliniz olumlu yönde değişir: Mevsim değişiklikleri ve özellikle de sonbahar aylarında depresyona daha çok meyilliyizdir. Yürüyüş, çikolatadan daha fazla mutluluk hormonu salgılamanızı sağlar. Üstelik kalorisiz. 
Beyniniz daha iyi çalışır: Beyin üzerine yapılan çalışmalar oturarak çalışanlara göre yürüyenlerin daha hızlı düşündüğünü ve yeni fikirler geliştirebildiğini ortaya koyuyor.
Zayıflarsınız: Evden işe, işten eve günde en az 30 dakika yürürseniz (düzenli beslenme ile birlikte) yağ oranınızda ayda yüzde 2 oranında azalır. 
Kronik hastalıklardan korunursunuz: Yürüyüş yaparak kan basıncını 11 puan düşürür ve felç geçirme riskini de yüzde 20-40 arasında azaltabilirsiniz. Haftada 5 gün 30 dakika yürüyüş ile kalp hastalığı riskini yüzde 30 azaltabilirsiniz. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...