3 gram tuzla 2 milyar dolar tasarruf

3 gram tuzla 2 milyar dolar tasarruf

SAĞLIK Haberleri

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk: 'Günlük ortalama tuz tüketimini 18 gram'dan 15 grama düşürdüğümüzde tedavi ücretlerinden 2 milyar dolar tasarruf sağlarız'

Türk Böbrek Vakfı Başkanı, halkın günde 18 gram tuz kullandığını belirterek, bunu 15 grama düşürdüğümüzde, birçok hastalığın tedavi ücretlerinden büyük tasarruf edileceğini söyledi. Tuz kullanımında dünya şampiyonuyuz" diyen Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "Günlük ortalama tuz tüketimini 18 gram'dan 15 grama düşürdüğümüzde tedavi ücretlerinden 2 milyar dolar tasarruf sağlarız" dedi. Aşırı tuz kullanımının böbrek yetmezliği, kalp ve damar hastalıkları gibi hastalıklara yol açtığını aktaran Timur Erk, vücut için günlük 6 gram tuzun yeterli olduğunu dile getirdi. Türk halkının günlük 18 gram tuz kullandığını belirten Erk ''Türkiye tuz kullanımında dünya şampiyonu. Adana da Türkiye şampiyonu, günlük ortalama 24 gram tuz kullanımı var. Ne olursa olsun aşırı tuz tüketiminden kaçmamız gerekiyor. Günlük ortalama tuz tüketimini 18 gram'dan 15 grama düşürdüğümüzde tuz kullanımına bağlı hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi hastalıkların tedavi ücretlerinden yılda 2 milyar dolar tasarruf etmiş olacağız. Bu yüzden beslenmemize, tuz kullanımına çok özen göstermeliyiz. Tüm yargı mensuplarımızı, çalışanlarımızı organ bağışı yapmaya, tuz kullanımını azaltmaya davet ediyoruz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...