Sahur ile iftar arasında ne kadar su tüketmek gerekir? Sahurda ne kadar su içilmelidir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sahur ile iftar arasında ne kadar su tüketmek gerekir? Sahurda ne kadar su içilmelidir?

Ramazan Haberleri

Ramazan ayının başlaması ile birlikte gıda ve su tüketimi ile ilgili sorular arama motorlarında sık sık sorgulanmaya başlandı. İftarda ve sahurda hangi yiyeceklerin yenmesi gerektiği, su tüketiminin ne kadar olması gerektiği gibi konular, oruç tutan vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Sahur ile iftar arasında ne kadar su tüketmek gerekir? Sahurda ne kadar su içilmelidir? İşte uzmanların konu ile ilgili yaptıkları açıklamalara ilişkin ayrıntılar…

İslam aleminin heyecan ile beklediği mübarek Ramazan ayı, dün itibari ile başladı. Dün 2023 yılının ilk orucu tutulurken vatandaşları da tatlı bir telaş aldı. On bir ayın sultanına bu ay da kavuştukları için oldukça mutlu olan vatandaşlar, mutfak hazırlıklarına da hız kazandırdı. İftar ve sahur sofralarını en doğru şekilde donatabilmek adına uzmanların tavsiyelerine kulak vermeye çalışan vatandaşlar, özellikle sahurda yenmesi tavsiye edilen yiyecekleri ve tüketilmesi gereken toplam su miktarını merak etti.

Normal şartlarda her gün en az 2 L su tüketilmesi gerekirken ramazan aylarında uzun bir açlık ve susuzluk süresinin olması sebebi ile vücudun su ihtiyacını nasıl karşılayacağı sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Öte yandan sahurda ne yenirse gün içerisinde açlık ve susuzluk hislerinin oluşmayacağı da merak edilen bir diğer konu oldu. Uzmanlar, ramazanda su tüketimine ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.

Sahur ile iftar arasında ne kadar su tüketmek gerekir? Sahurda ne kadar su içilmelidir?

SAHURDA NE KADAR SU TÜKETMEK GEREKİR?

İftar ile sahur arasında yeteri kadar sıvı tüketilmemesi durumunda başta baş ağrıları olmak üzere birçok sağlık problemi ortaya çıkabilmektedir. Bu neden ile iftar ile sahur arasında ortalama 14- 15 bardak kadar su tüketilmesi önemlidir. Birçok kişi iftar sonrasında sıvı tercihini çaydan yana yapmakta ve su tüketiminin nerede ise tamamını sahura bırakmaktadır. Ancak uzmanlara göre bu, doğru bir davranış olmamak ile birlikte kişiyi rahatsız edebilecek olumsuz bir davranıştır. Uzmanlar, 14- 15 bardaklık su tüketiminin iftar ile sahur arasına yayılması gerektiğine dikkat çekmişlerdir.

SU TÜKETEMEYENLER DİKKAT!

Su tüketmekten hoşlanmayan kişilerin ramazan ayında özellikle su tüketimine ağırlık vermeleri gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, limon veya nane ekleyerek su tüketilebileceği ifade etti.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...