İstanbul belediyeleri gönül sofralarını depremzedeler için kuracak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul belediyeleri gönül sofralarını depremzedeler için kuracak

Ramazan Haberleri

İstanbul belediyeleri, ramazan ayının bereketini yansıtan “gönül sofralarını” bu yıl deprem bölgelerine taşıyacak, çocuk ve yetişkinlere yönelik etkinlikler düzenleyecek.

Her yıl İstanbul’un dört bir yanına iftar sofraları kuran belediyeler, bu sene yoğunlukla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde faaliyet gösterecek.

İBB: AFAD’ın koordinasyonunda, sorumlu olduğu Hatay’da depremzedelere yönelik hizmetlerine ramazanda da devam edecek.  İBB, Antakya, İskenderun ve Samandağ ilçelerinde her gün toplam 8 bin kişilik iftar verecek.

Arnavutköy Belediyesi: Deprem sonrası görevlendirildiği Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin Alsancak Mahallesi’nde ramazan boyunca günde iki bin kişilik iftar ve sahur verecek.

Ataşehir Belediyesi: Belediye, depremin ardından Hatay’ın Antakya, Malatya’nın Arguvan, Adıyaman’ın Merkez ve Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçelerinde kurduğu aşevleri ile , ramazanda da depremzedeler ve bölgelerde görevli çalışanlar için hazırlayacağı iftar menüleriyle yardımlara devam edecek.

Avcılar Belediyesi: Antakya’da kurduğu koordinasyon merkezi ve 4 aşevinde, sıcak yemek ikramını ramazanda da sürdürecek ve iftarlık dağıtacak. Ramazan süresince Antakya’da ulaşımın zor olduğu köy ve kasabalardaki depremzedelere erzak ulaştırılacak.

Bağcılar Belediyesi: “Kardeş şehir” olduğu Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki çadır kent ve konteyner kentte, iftar öncesi ve sonrası etkinlikler organize edecek.

Bahçelievler Belediyesi: Depremin ardından Hatay Antakya’da kurduğu, her gün 3-4 bin kişilik yemek çıkartan seyyar aşevi çadırı ile seyyar mutfağı, ikramlarına ramazan boyunca da devam edecek.

Bakırköy Belediyesi: Hatay Samandağ’da kurduğu ve günde 5 bin kişiye sıcak yemek sunan aşevi, iftar saatlerinde de hizmet verecek.

Başakşehir Belediyesi: Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki etkinlik çadırında çocuklar için çizgi film ile sahne gösterileri, kadınlar için mukabele ve manevi sohbet programları gerçekleştirecek.

Beykoz Belediyesi: Hatay Kırıkhan’da 2 bin, Malatya Akçadağ’da 1500 kişiye iftar verecek.

Beylikdüzü Belediyesi: Hatay İskenderun’da kurduğu, 3 binden fazla depremzedenin yaşadığı “Beylikdüzü Tek Yürek” çadır kentinde, günde 3 öğün yemeğin verildiği yemekhanede, iftar ve sahurluk da hazırlanacak.

Beyoğlu Belediyesi: Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’ndaki Beyoğlu Yardım Merkezi’nde bulunan 400 kişilik aşevinin yanı sıra kent merkezinin farklı noktalarındaki çadır ve konteyner kentler ile mahallelerde iftar ve sahur sofraları kuracak. Bu sofralarda her gün 15 bin kişiye yemek verilecek.

Büyükçekmece Belediyesi: Depremin ilk günlerinde Hatay’ın Defne ilçesinde kurduğu iki seyyar mutfak, ramazanda depremzedelere iftar ve sahurda yemek hazırlayacak.

Çekmeköy Belediyesi: Kahramanmaraş Afşin’deki konteyner kentinde 2 bin 500 kişiye yemek hazırlayan aşevi, iftar ve sahurda da hizmet verecek.

Esenler Belediyesi: Adıyaman Gölbaşı’nda ramazan ruhunu yaşatabilmek ve yaraları sarabilmek için bin kişiye iftar ve sahur verecek. Her akşam 2 bin kişilik 4 çeşit yemekten oluşan iftarlıklar evlere ulaştırılacak.

Esenyurt Belediyesi: Hatay’da yaptığı yardımlarına ramazanda da devam edecek. Ayrıca, iftar ve sahur için hazırlanan gıda kolileri depremzedelere ulaştırılacak.

Eyüpsultan Belediyesi: Gaziantep İslahiye’de her gün bir köyde iftar programı organize edecek.

Fatih Belediyesi: Hatay Kırıkhan ve Kahramanmaraş Elbistan’da afetin ilk gününden itibaren yaptığı gıda ve giyim desteğine devam edecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü’ndeki çadır kentte biner kişilik sahur ve iftar verecek.

Güngören Belediyesi: Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki 500 kişilik çadır kentte sahur ve iftar yemeği verecek.

Kadıköy Belediyesi: Depremin ardından Hatay ve Malatya’daki sıcak yemek dağıtımını sahur ve iftarda da sürdürecek.

İstanbul belediyeleri gönül sofralarını depremzedeler için kuracak

Kağıthane Belediyesi: Malatya Battalgazi’de bin kişilik iftar çadırı kuracak.

Kartal Belediyesi: Hatay’ın iki farklı noktasına kuracağı çadırlarda günlük 2 bin kişilik iftar verecek.

Küçükçekmece Belediyesi: Hatay Samandağ’daki aşevinde, ramazanda da yemek dağıtacak.

Pendik Belediyesi: Hatay Antakya’daki köylerde her gün iftar sofrası kuracak, ihtiyaç sahipleri için ramazan kolileri dağıtacak.

Sancaktepe Belediyesi: Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde kuracağı çadırda her akşam depremzedelere iftar verecek.

Sarıyer Belediyesi: Hatay’da barınma ve yardım malzemelerinin depolanması için kurduğu 400 metrekarelik sahra çadırını iftar vermek için kullanacak.

Silivri Belediyesi: Kaymakamlık işbirliğinde Hatay’ın Belen, Kumlu ve Defne ilçelerindeki 3 köyde kurduğu 270 çadırda konaklayan yaklaşık 2 bin 500 depremzedeye her gün iftar ve sahur verecek.

Sultanbeyli Belediyesi: Hatay’ın Kırıkhan ve Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçelerinde kuracağı çadırda iftarlık ve sahurluk ikram edecek.

Sultangazi Belediyesi: Adıyaman’da kurduğu konteyner yaşam alanında günlük 1500 kişiye iftar ve sahur verecek.

Şile Belediyesi: Hatay’ın Antakya ilçesinde ve köylerinde iftarlık malzemeler içeren yardım kolileri dağıtacak. - Özel menüler hazırlanacak

Tuzla Belediyesi: Hatay Kırıkhan’da, depremzedelerin sahur ve iftar vaktinde sıcak yemeğe erişiminin kolaylaşmasını sağlayacak. 

Ümraniye Belediyesi: Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde kurduğu yaşam merkezinde 7 bin, ilçe genelindeki 2 merkezde de 3 bin olmak üzere her gün 10 bin kişiye iftar verecek.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...