Hem doyurucu hem besleyici sahur tarifi! 5 dakika içinde hazır

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte evlerde sahur ve iftar telaşı başlarken özellikle sahur sofralarında hangi yiyeceklerin yer alması gerektiği araştırılmaya başlandı. Bu noktada gün boyunca enerji kaybının önüne geçecek hem duyurucu hem de besleyici yeni bir tarif açıklandı. İşte sahurda parmaklarınızı yemenize sebep olacak o eşsiz tarife ilişkin ayrıntılar…
22 Mart Çarşamba gününü 23 Mart Perşembe gününe bağlayan gece 2023 yılı Ramazan ayının ilk orucunu tutmak üzere sahura kalkan Müslümanlar, on bir ayın sultanını sevinç ile karşıladı. Bolca duanın edileceği bu ayda, bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin de saklı olması Müslümanları oldukça heyecanlandırırken iftar ve sahur sofraları da büyük bir özen ile hazırlanmaya başlandı.
Mübarek ramazan ayının gelmesi ile birlikte İslam aleminin evlerinde tatlı bir telaş başladı. İftar ve sahur sofralarını hazırlamak adına her gün hemen hemen her evde bir koşuşturma durumu hakimken özellikle sahur sofralarında hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiği araştırılmaya başlandı. Yaklaşık olarak 14 saatlik açlık ve susuzluk süresini sıkıntıya düşmeden, enerjik bir şekilde atlatabilmek adına sahurda neler yemeleri gerektiğini merak eden vatandaşlar, arama motorlarından destek almaya başladı.
Susatmayan ve tok tutan gıdalar ile içeceklerin tercih edilmesi, oruç süresinin rahat bir şekilde atlatılabilmesi amacı ile oldukça önemlidir bu noktada ilgili yiyeceklerin hızlıca hazırlanabiliyor olması da dikkat edilen başka bir noktadır. Peki, sahurda hem doyurucu hem de besleyici bir içeriğe sahip olan o yiyecek hangisidir? İşte yerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız, tam bir lezzet bombası çikolatalı tereyağı tarifine ilişkin ayrıntılar…
ÇİKOLATALI TERAYAĞI MALZEMELERİ
Hem doyurucu hem de besleyici olması sayesinde sahur sofralarının vazgeçilmezi olma potansiyeline sahip olan çikolatalı tereyağını hazırlamak için gereken malzemeler şu şekildedir:
- Yarım su bardağı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı kakao tozu
- Tuz
- 1 su bardağı sütlü çikolata parçaları
ÇİKOLATALI TEREYAĞI NASIL YAPILIR?
Sütlü çikolatalar mikrodalgada eritilir. Bir kasenin içerisinde kakao tozu ve bir miktar tuz dökülür. Oda sıcaklığında erimiş olan tereyağı ile mikrodalgada ısıtılan tereyağı birleştirilerek bir mikser yardımı ile çırpılır. Koyu bir kıvama gelen karışımın içerisinde kakao tozu ve tuz eklenir. Tozlar iyice birleşene kadar çırpma işlemine devam edilir. Hazır olan karışım kızarmış ekmek ile birlikte tüketilebilir.