Etli Pırasa Dolması Tarifi

Editör:
Etli Pırasa Dolması Tarifi
Ramazan Haberleri

Etli Pırasa Dolması Tarifi haberimizde

Malzemeler:

1,5 kilo kalın pırasa
2 adet soğan
2 kahve fincanı pirinç
250 gram orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber

Hazırlanışı

Pırasaların beyaz kısımlarını önce uzunlamasına sonra enine doğru ikiye kesin. Kestiğiniz parçaları yıkayıp çok az su ve tuz ile çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlayıp süzün. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Sonra kıyma, soğan, maydanoz, salça, tuz, karabiber ve önceden yıkanmış pirinci katarak dolma harcını hazırlayın. Pırasaların içindeki iç zarını çıkarın. Birer katını açarak üçgen şekilde malzemeyi koyup sarın. Tencereye dizin. Margarini küçük parçalar halinde üzerine yerleştirin. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin. Tencereyi ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu üzerine gezdirip sıcak olarak servise sunun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...