Efendimizden yadigâr Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Efendimizden yadigâr Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Ramazan Haberleri

Hırka-i Şerif Camii ramazan boyunca Resûlullah Efendimizin eşyaları ile bereketlenmek isteyenleri ağırlayacak.

Peygamber efendimizin vasiyeti üzerine Veysel Karani Hazretlerine bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, dün ziyarete açıldı. Ziyaret sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Açılışta Veysel Karani’nin 59. kuşaktan torunu Barış Samir de bulundu. Hırka-i Şerif, bayramdan önceki günün ikindi namazına kadar hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
Kadir Gecesi teravih namazı sonrası saat 02.30’a kadar ziyaret edilebilecek Hırka-i Şerif, bayramdan önceki gün ikindi namazı sonrasında okunacak dua sonrası ziyaretten kaldırılacak.
Hırka-i Şerif’i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, İETT’nin “Ramazan Hattı” otobüslerini kullanarak ulaşım sağlayabilecek. Ayrıca engelli, yaşlı, hasta ziyaretçiler, sıra beklemeden refakatçiler eşliğinde Hırka-i Şerif’i görebilecek.

BUNLARI BİLEN YOK
Hırka-i Şerif Camii’nin tam karşısındaki küçük odada ise Resûlullah efendimize ait iç gömlek, Nalın-ı Saadet (ayakkabıları), Sakal-ı Şerif, Efendimizin kabir toprağı, gömleğin içinde korunduğu tarihî bohçalar, Kâbe’nin temizliğinde kullanılan süpürge ve sünger, kabri başında yanan mum, Kâbe’nin 16. Yüzyıla ait iç ve dış örtü parçaları muhafaza ediliyor. Söz konusu emanetlerin asıl sahipleri ise dedeleri 19’uncu Yüzyıl ortalarında Mekke ve Mısır kadılığı yapmış olan Tırnakçızade ailesi. Tırnakçızade Mustafa Bey’e görevi sırasında hediye edilen bu emanetler, daha sonra ailede elden ele dolaşarak en son Mualla Negiz’e kadar ulaşmış. ABD’de yaşayan Negiz, bütün bu emanetleri Hırka-i Şerif’in yanında muhafaza edilsin diye 1991 yılında vakfa hediye etmiş. Hırka-i Şerif Camii’nin tam karşısında yer alan bu küçük odada muhafaza edilen emanetler, Hırka-i Şerif gibi sadece ramazan-ı şerifte değil, her cuma ziyarete açılıyor. Eğer toplu ziyaret edilecekse hafta içi de güvenlik sebebiyle kapalı tutulan bölüm isteyen herkesi buyur ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...