Abdestli gezene müjde çok

Düzenleyen:
Abdestli gezene müjde çok

Ramazan Haberleri

Yetmişlik Ayşe Nine’ye sorarlar: Bunca yıllık güzelliği neye borçlusun, hangi kozmetiği kullandın?..

Yetmişlik Ayşe Nine’ye sorarlar: Bunca yıllık güzelliği neye borçlusun, hangi kozmetiği kullandın?.. Ayşe Nine “Ne kozmetiği evladım, biz günde beş defa abdest alır ve yüzümüzü seccadeye süreriz” der. 
Abdest alanın eli yüzü nurlu olur, güzel olur. Büyüklerimiz abdestli bulunmaya, abdestsiz yatmamaya, abdestsiz evden çıkmamaya ve abdestsiz iş yapmamaya gayret gösterirler.
Peygamber Efendimizi bir sabah namazında Hazreti Bilâl’e şöyle buyurur: “Ya Bilâl, bana söyle bakalım, yaptığın en güzel amelin nedir ki ben, cennette önüm sıra senin nalınlarının (ayakkabı) sesini işitiyorum! 
O da şöyle cevap verir: Benim öyle pek ümit verici amelim yok. Ancak gece veya gündüz hiçbir zaman abdestsiz olmamaya çalışırım ve farz namazlarımı bu şekilde abdestli olarak karşılarım.
Enes bin Malik radiyallahu anh anlatır: “Resulullah Efendimiz bir defasında bana “Yavrum! Devamlı abdestli bulunmaya gücün yeterse yap. Çünkü abdestli iken ölen kimseye şehitlik sevabı verilir. Kim, yatağa abdestli yatarsa, o gece bir melek sabaha kadar ‘Ya Rabbi bu kulunu affet!’ diye dua eder” buyurdu.
Yine bir hadis-i şerifte “Bir mümin, abdest için yüzünü yıkayınca, gözü ile işlediği günahların hepsi su ile birlikte dökülür. Ellerini yıkayınca elleriyle işlediği günahlar, suyun son damlası ile dökülür. Ayaklarını yıkayınca, ayakları ile işlediği günahlar suyla dökülür. Böylece bütün [küçük] günahlardan temizlenmiş olur” buyuruldu.
Abdestli olmaya devam edene de Allahü teala şunları ihsan eder: ¥ Melekler onun yanından ayrılmaz. ¥ Devamlı sevap yazarlar. ¥ Bütün azaları tesbih eder. ¥ Uyuyunca melekler, insan ve cin şerrinden korur. ¥ Sekerat-ı mevti kolaylaşır. ¥ Abdestli iken Allahü tealanın emanında olur. ¥ İftitah tekbirini kaçırmaz. 

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...