Baklavacılar ramazan mesaisinde

Düzenleyen:
Baklavacılar ramazan mesaisinde

Ramazan 2016 Haberleri

Her meslekten insanlar ramazan-ı şerifte mesai azaltırken, Gaziantepli ustalar, bu ayda yoğun talep gören “Antep baklavası” siparişlerini yetiştirebilmek için fazla mesai yapıyor.

Siparişleri yetiştirmekte zorlanan ustalar, izin yapmadan çalışıyor. Üretim için yeni ustalar bulmaya çalışan bazı işverenler de bir yandan mesai saatlerinde değişikliğe, diğer yandan da ek vardiya düzenlemesine gidiyor. Baklavacılar, Türkiye’nin birçok bölgesi ve genellikle gurbetçilerin yoğun yaşadığı ülkelerden sipariş alıyor. Gaziantepli baklava ustası Burhan Çağdaş, “Bugünlerde iftar sofraları baklavayla süsleniyor. Ramazan ayında yoğun üretimimiz oluyor. Artan siparişler karşısında ustalarımız fazla mesai yapmak zorunda kalıyor. Yoğun bir ramazan geçiriyoruz ancak müşterilerimizin ağzını tatlandırdığımız için mutluyuz” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...