SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN HİLYE-İ SAADETİ AÇIKÇA VE SENETLERİYLE YAZILDIEy güzeller güzeli

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN HİLYE-İ SAADETİ AÇIKÇA VE SENETLERİYLE YAZILDIEy güzeller güzeli

RAMAZAN 2015 Haberleri

Kâinatın efendisinin (sallallahü aleyhi ve sellem) yüzü ve bütün uzuvları ve mübarek sesi, bütün insanların yüzlerinden, azasından ve seslerinden güzeldi.

Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın görünen bütün uzuvlarının şekli, sıfatları, güzel huyları, hayatı, bütün incelikleri ile, çok geniş ve açık olarak, âlimler tarafından, senet ve vesikaları ile yazılmıştır. Bunlara (Siyer) kitapları denir. Büyük İslam âlimlerinden imam-ı Ahmed Kastalani hazretlerinin, (Mevahib-i ledünniyye) ismindeki kitabında sevgili Peygamberimizin hilyesi kısaca şöyle yazılmıştır: nbsp;Peygamberimizin mübarek yüzü ve bütün aza-i şerifesi ve mübarek sesi, bütün insanların yüzlerinden ve azasından ve seslerinden güzeldi. Peygamber efendimiz kırmızı ile karışık beyaz benizli olup, gayet güzel, nurlu ve sevimli idi. Mübarek yüzü, bir miktar yuvarlaktı. Neşeli olduğu zaman da, mübarek yüzü ay gibi nurlanırdı. Sevindiği, mübarek alnından belli olurdu. Resulullah efendimiz, gündüz nasıl görürse, gece dahi öyle görürdü. Önünde olanları gördüğü gibi, arkasında olanları dahi görürdü. Bunu ispat eden yüzlerce hadise yaşanmıştır. nbsp;

FASİH VE TATLI SÖZLÜ İDİ

nbsp;Yana ve geriye bakacağı zaman, bütün bedeni ile dönüp bakardı. Yeryüzüne nazarı, semaya bakmasından ziyade idi. Mübarek gözleri büyük idi. Mübarek kirpikleri uzundu. Mübarek gözlerinde bir miktar kırmızılık vardı. Mübarek gözlerinin karası gayet siyahtı. Fahr-i âlem efendimizin alnı açık idi. Mübarek kaşları inceydi. Kaşları arası açıktı. İki kaşı arasında olan damar, hiddetlenince kabarırdı. Mübarek burnu gayet güzel olup, orta yeri bir miktar yüksekti. Mübarek ağzı küçük değildi. Mübarek dişleri beyazdı. Söz söylediği zaman da, sanki dişleri arasından nur çıkardı. Allahü teâlânın kulları arasında ondan daha fasih ve tatlı sözlü kimse görülmedi. Mübarek sözleri gayet kolay anlaşılır, gönülleri alırdı ve ruhları cezb ederdi. Söz söylediği zaman, kelimeleri inci gibi dizilirdi. Bir kimse saymak istese, kelimeleri sayılmak mümkün idi. Bazen iyi anlaşılması için, üç kere tekrar ederdi. Cennette Muhammed aleyhisselam gibi konuşulacaktır. Mübarek sesi, kimsenin sesinin yetişemediği yere yetişirdi.

MİSKTEN GÜZEL KOKARDI

nbsp;Peygamber efendimiz güler yüzlüydü. Tebessüm ederek gülerdi. Güldüğü zaman, nuru duvarlar üzerine ziya verirdi. Ağlaması da, gülmesi gibi hafifti. Ancak ağladığı zaman mübarek gözlerinden yaş akar, mübarek göğsünün sesi işitilirdi. Ümmetinin günahlarını düşünüp ağlardı ve Allahü teâlânın korkusundan ve Kur'an-ı kerimi işitince ve bazen de namaz kılarken ağlardı. Resulullah efendimizin mübarek parmakları iriydi. Mübarek kolları etli ve mübarek avuçlarının içi genişti. Bütün vücudunun kokusu, miskten güzeldi. Mübarek bedeni, hem yumuşak, hem de kuvvetliydi. Mübarek kolları, ayakları ve parmakları uzundu. Mübarek ayaklarının parmakları iriydi. Mübarek ayaklarının altı yumuşaktı. Mübarek göğsü genişti. Resulullahın kalb-i şerifi, nazargâh-ı ilahi idi. Peygamberimiz çok uzun boylu olmayıp, kısa dahi değildi. Yanına uzun bir kimse gelse, ondan uzun görünürdü. Oturduğu zaman, mübarek omuzu, oturanların hepsinden yukarı olurdu. Mübarek saçları ve sakallarının kılı çok kıvırcık ve çok düz değil, yaradılışta ondüleydi. Peygamber efendimiz misvakını ve tarağını yanından ayırmazdı. Güzel huyların hepsi sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamda toplanmıştı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...