İftar sofrasında nereliler ne yer?

İftar sofrasında nereliler ne yer?

RAMAZAN 2015 Haberleri

Her şehrin geleneksel iftar menüsü farklıdır, bu yemeklerin bazısı 11 ay boyunca sofralarda görülmez, onlar sadece ramazana özeldir...

Hemen her yörenin ramazana özel menüsü vardır. Bir Erzurumlu, aş otlu yoğurt çorbası, kıymalı yumurta ve kadayıf dolması, bir Tekirdağlı; pastırmalı yumurta, bohça böreği ve bademli Tekirdağ baklavasını bir ay boyunca zevkle yiyebilir. İşte il il çıkardığımız iftar menüleri:
nbsp;Adana : İçli köfte, analı kızlı köftesi, babagannüç
nbsp;Adıyaman : İçli köfte, patlıcanlı köfte, kaburga ve yahni
nbsp;Aksaray : Sac böreği, erişte, kuskus pilavı ve incelek tatlısı
nbsp;Antalya : Sac börekleri, ebegümeci kavurması, serpme böreği, kabak çintmesi, patlıcan cive, tahinli piyaz, dere otlu balık
nbsp;Ardahan : Pilavlı kaz, katmer, un helvası ve mantı
nbsp;Artvin : Erişte ve silor
nbsp;Aydın : Arabaşı çorbası, yuvarlama, yavru kavurma ve sini böreği
nbsp;Balıkesir : Keşkek, kapama, metez, kaymak hamuru, tirit ve tavuklu mantı
nbsp;Burdur : Sakal çarban çorba, testi kebabı, Burdur şiş, saç böreği (et böreği), kömbe, kabak helvası, ceviz ezmesi ve ceviz helvası
nbsp;Bursa : İnegöl köfte, Kemalpaşa tatlısı, pideli köfte ve fukara keşkülü
Çorum : Tava mayası
nbsp;Diyarbakır : Kaburga dolması, ekşili güveç (meftune) ve kadayıf
nbsp;Edirne : Ciğer sarma, akıtma, kol böreği, ekşili köfte, Kandilli mantısı, gaziler helvası, nişasta helvası nbsp;
nbsp;Erzincan : Kesme, gendime ve kırdo çorbaları, babuko, kelecoş ve kasefe tatlıları nbsp;
nbsp;Erzurum : Aş otlu yoğurt çorbası, kıymalı yumurta ve kadayıf dolması
nbsp;Gaziantep : Ekşili taraklık, cartlak kebabı, ciğer kavurma, yuvarlama, kabaklama, doğrama, şiveydiz ve keme kebabı
nbsp;Iğdır : Piti kebabı, bozbaş, nohutlu yahni, yaprak sarması ve yoğurt çorbası
nbsp;Isparta : Tutmaş, oğmaş, toyga çorbası, banak, yumurta mıhlaması, kapama (bütünet), kabine, pastırmalı keşkek
İzmir : İzmir köfte, sakız yahnisi ve kirde
nbsp;Karabük : Yaprak dolması, gözleme, Safranbolu bükmesi, kara mancar, perohi ve haluşka.
nbsp;Karaman : Calla
nbsp;Kars : Erişte pilavı, ekşili et, erişte pilavı, elma dolması ve katmer
nbsp;Kayseri : Erişte, kete ve kayısı hoşafı
nbsp;Kırklareli : Umaç çorbası, bıldırcın kebabı
nbsp;Kilis : İmambayıldı, Kilis tavası, teşrübe, sucuk hamra, elanazik, kümbülmüşvüye, öcce ve oruk, tatlı olarak da ramazan gerevici.
nbsp;Konya : Yoğurt çorbası, erişte
nbsp;Kütahya : Tutmaç çorbası
nbsp;Mersin : Kerebiç tatlısı, sini köftesi
nbsp;Muş : İçli Muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması ve jağ yemekleri
nbsp;Osmaniye : Kömbe pastaları, toga çorbası
nbsp;Rize : Mıhlama ve karalâhana sarması, turşu tava ve pepecura tatlısı
nbsp;Sakarya : Gulugursa
nbsp;Sivas : Yarma, peskütan, pancar, düğülcek çorbaları, içli köfte, sulu köfte ve sarma
Şanlıurfa : Lahmacun, bostana, boranı, lebeniye, çiğ köfte, meyan şerbeti, tatlı olarak 'şıllık' ve 'küncülü akıt'
Tekirdağ : Pastırmalı yumurta, puf, su ve bohça böreği, bademli Tekirdağ baklavası
nbsp;Yalova : Cevizli pide ve güğümde kestane

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...