Hastalıkta okunacak dua

Hastalıkta okunacak dua

RAMAZAN 2015 Haberleri

Hastalık halinde günahlara tövbe etmek sünnettir.

Hastalık halinde günahlara tövbe etmek sünnettir. Hadîs-i şerîfte: "Bir kul hastalanıp, sonra iyileşince, hali iyi olmazsa, yanındaki hafaza melekleri, biz onu iyileştirdik, ama o afiyet bulmadı, yani halini düzeltmedi derler" buyuruldu.
Hazret-i Âişe anlatır: Resûlullah'tan duydum: "Birinize dert, keder, hastalık gelince, üç defa 'Sübhâneke innî küntü minezzâlimîn' desin" buyurdu. Hazret-i Enes anlatır; "Resûlullah'a bir köylü gelip, 'Ben hastayım, yediğim içtiğim karnımda durmuyor; iyi olmam için bana duâ et' dedi. Resûlullah, 'Bir şey yediğin veya içtiğin zaman, 'Bismillâhillezî lâ yedurru me'asmihî şey'ün fil-ardı ve lâ fissemâi ve hüves-semî'ul alîm, yâ hayyü yâ kayyûm' söyle, büyük de olsa, hastalık sana zarar vermez" buyurdu. nbsp;
Peygamberimiz eshâbına, bütün ağrı ve ateşli hastalıklar için: "Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın ne'ar ve şerri harrin-nâr" duâsını okumağı öğretirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...