İftar lezzeti, 'Yahni'
RAMAZAN 2013 Haberleri
Yağı bir tencereye koyun. Etleri ilave edip, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Malzemeler:
gt; 500 gram kuzu eti (kemiksiz kuşbaşı)
gt; 700 gram et suyu
gt; 250 gram arpacık soğan
gt; 1 çorba kaşığı çiçek yağı
gt; 1 çay kaşığı un
gt; 1 demet dereotu
Yapılışı:Yağı bir tencereye koyun. Etleri ilave edip, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Daha sonra ununu atıp karıştırın. Et suyunu verip pişmeye bırakın. Ara sıra köpüğünü alın. Arpacık soğanları ilave edip pişirin. Dereotu yaprakları ile servis yapın.
gt; 500 gram kuzu eti (kemiksiz kuşbaşı)
gt; 700 gram et suyu
gt; 250 gram arpacık soğan
gt; 1 çorba kaşığı çiçek yağı
gt; 1 çay kaşığı un
gt; 1 demet dereotu
Yapılışı:Yağı bir tencereye koyun. Etleri ilave edip, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Daha sonra ununu atıp karıştırın. Et suyunu verip pişmeye bırakın. Ara sıra köpüğünü alın. Arpacık soğanları ilave edip pişirin. Dereotu yaprakları ile servis yapın.