İftar lezzeti, Patatesli Köfte
RAMAZAN 2013 Haberleri
Peksimetleri rondoda toz haline getirin. Kıyma, haşlanmış patates ve soğanı birlikte yoğurun.
Malzemeler:
gt; 500 gr kıyma
gt; 1 büyük patates
gt; 1.5 su bardağı nbsp;
ince bulgur
gt; 1 adet soğan
gt; 1 paket peksimet
gt; 1.5 bardak su
gt; Kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı:
Peksimetleri rondoda toz haline getirin. Kıyma, haşlanmış patates ve soğanı birlikte yoğurun. İçine yumurta, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edin. Sıcak su ile yumuşattığınız bulguru da koyup iyice yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri yumurta ve toz peksimete bulayıp yağda kızartın.
##tgvideo##
gt; 500 gr kıyma
gt; 1 büyük patates
gt; 1.5 su bardağı nbsp;
ince bulgur
gt; 1 adet soğan
gt; 1 paket peksimet
gt; 1.5 bardak su
gt; Kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı:
Peksimetleri rondoda toz haline getirin. Kıyma, haşlanmış patates ve soğanı birlikte yoğurun. İçine yumurta, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edin. Sıcak su ile yumuşattığınız bulguru da koyup iyice yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri yumurta ve toz peksimete bulayıp yağda kızartın.
##tgvideo##