İftar lezzeti, fırında mantı

Sütü derin bir kaba koyup tuzu ve alabildiği kadar unu ilave edip yoğurun.
Malzemeler:
Hamuru için:
gt; 1 su bardağı süt
gt; Aldığı kadar un
gt; 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme:
gt; 250 gram kıyma
gt; 1 adet soğan
gt; 1 tatlı kaşığı tuz
gt; Karabiber
Üzeri için:
gt; 1 kâse yoğurt gt; 1 çorba kaşığı tereyağı gt; 4 diş sarımsak gt; 1 çorba kaşığı kırmızıbiber gt; 2 su bardağı et suyu gt; Nane
Hazırlanışı: Sütü derin bir kaba koyup tuzu ve alabildiği kadar unu ilave edip yoğurun. 10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru merdane veya oklava ile açın. Mantının harcı için ise rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Mantı harcını, açıp bıçakla karelere böldüğünüz yufkalara bölüştürün. Et görünecek şekilde mantının iki ucunu kapatın. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz mantıları 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Ardından et veya tavuk suyunu üzerine döküp tekrar fırınlayın. İyice pembeleşen mantıları tabağa alıp tereyağı, kırmızıbiber ve nane ile yaktığınız yağı üzerine dökün. Son olarak sarımsaklı yoğurdu da ilave edip servis edin.
##tgvideo##