İftar lezzeti, Cevizli sarma

İftar lezzeti, Cevizli sarma

RAMAZAN 2013 Haberleri

Unu, yumurtayı, yoğurdu, yağı ve kabartma tozunu bir kaba koyup iyice yoğurun.

Malzemeler:
gt; 1 su bardağı margarin
gt; 1 adet yumurta
gt; 2.5 su bardağı un
gt; 1 su bardağı yoğurt
gt; 1 paket kabartma tozu
İç malzeme için:
gt; 1 su bardağı çekilmiş ceviz
gt; 1 tatlı kaşığı tarçın
gt; 1 portakal kabuğu rendesi
Şurubu için:
gt; 4 su bardağı toz şeker
gt; 3.5 su bardağı su
gt; 1 portakal suyu
gt; Yarım limon suyu
Yapılışı:
Unu, yumurtayı, yoğurdu, yağı ve kabartma tozunu bir kaba koyup iyice yoğurun. Şerbeti için de; su, şeker ve portakal suyunu kaynatın, son olarak limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatın. Hazırladığınız hamuru oklava yardımıyla açın, cevizi yayıp üzerine tarçın serpin. Ardından rulo yapın, kalın dilimler halinde kesip tepsiye yerleştirin. 200 derecede 25 dakika pişirip üzerine ılık şerbeti döküp servis edin.

##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...