Beğendili kuzu

Beğendili kuzu
RAMAZAN 2013 Haberleri

Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp ocağın üzerine koyun, közlenmesi için ara ara çevirin.

Malzemeler:
gt; 3-4 adet patlıcan
gt; 3 çorba kaşığı un
gt; 4 çorba kaşığı tereyağı
gt; 2 su bardağı süt
gt; 1 çay kaşığı tuz
Et için:
gt; 150 gr. ince uzun kesilmiş kuzu eti gt; 1 tatlı kaşığı un gt; 1 çorba kaşığı salça gt; 1 adet soğan gt; 1 diş sarımsak gt; 1 çorba kaşığı tereyağı gt; 1 çay kaşığı tuz ve karabiberYapılışı: Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp ocağın üzerine koyun, közlenmesi için ara ara çevirin. Beşamel sosu için ise önce yağ ve unu çırpma teli ile 1-2 dakika kavurun. Ardından içine yavaş yavaş sütünü ilave edip karıştırmaya devam edin. Son olarak ateşte közlenen patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın ve beşamelin içine ilave edip iyice karıştırın. Eti de bir tencereye alıp tuz ve karabiberini koyup suyunu bırakana kadar pişirin. Salça, un, soğan ve sarımsağı kattığınız etinize sıcak su ilave ederek pişirin. Pişen etleri beğendinin üzerine koyup servis edin.

##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...