21 saati oruçlu geçiriyorlar

21 saati oruçlu geçiriyorlar

RAMAZAN 2013 Haberleri

3 saatte iftar edip ardından akşam ve teravih namazı kılıyorlar, acıkmadan sahur yapıp yatıyorlar...

Bu yıl Ramazan ayında en uzun orucu İskandinavya bölgesinde yer alan kuzey ülkelerinde yaşayan Müslümanlar tutuyor... Norveç'in en kuzeyindeki şehirlerden Tromso ile İsveç'in kuzey kutup çizgisindeki Lulea şehrinde, Müslümanlar günde 21 saatten fazla oruç tutuyor. Ramazan ayının ilk günü imsak vaktinin 01.50'de başladığı Tromso'da, akşam vaktinin girdiği 23.02'ye kadar Müslümanlar 21 saat 12 dakika oruç tuttu. İsveç'teki Lulea şehrinde de; iftar da, sahur da gün aydınlığında yapılıyor. Türklerin de yaşadığı Lulea'da iftar ile sahurun arasında sadece 3 saat var. İmsakiyeye göre, Türkiye saatiyle Lulea'da iftar 23.50'de başlarken, yatsı ve teravih 00.28'de oluyor. İmsak ise saat 02.37'de başlıyor. İftar ve sahur arasında çok az zaman olması sebebiyle bir koşturmaca içinde olan Müslümanlar, oruçlarını açtıktan sonra, 38 dakika içinde hazırlanıp teravih namazına mescide gidiyor. Teravihten hemen sonra da sahur yapmak için evlerine dönüyor.

nbsp;21 saati oruçlu geçiriyorlar

VAKİTLERİ KIYMETLİ
İftar ile sahur arasında 2 saat 52 dakika olan İsveç'in Lulea şehrindeki Müslümanlar, bu zamanlarını koşuşturma içinde geçiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...