Tartışmanın adı 'küçük ortak'

- Güncelleme:
Tartışmanın adı 'küçük ortak'

Politika Haberleri

Saadet, Gelecek, Deva ve DP’li isimlerin CHP listelerinden Meclis’e girmesi, seçimlerin üzerinden 2,5 ay geçmesine rağmen tartışılmaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesi CHP tabanında huzursuzluğa yol açarken, son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları tepkileri daha da artırdı.

Davutoğlu’nun “En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Her şeyi denedim. İyi Parti’ye teklif götürdüm. ‘Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez, beraber olalım’ dedim” açıklamalarına geçtiğimiz günlerde CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Kimse kafalarına silah dayayıp ‘gelin buradan aday olun’ demedi. Girmeselermiş” cevabını vermişti. Davutoğlu’nun açıklamalarına CHP’nin ağır isimlerinden de tepki geldi. Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, küçük ortaklara 39 milletvekili kontenjanı verilmesini “Yanlış bir karardı. Örgüt seçime moralsiz girdi” sözleriyle değerlendirdi. Çetin, Altılı Masa’nın seçime çok fazla katkısının olmadığını da belirterek “Kazanılabilir bir seçimdi, ama kaybettik” dedi.

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da Davutoğlu’nun açıklamalarına ilişkin “Davutoğlu’nun açıklamalarından üzüntü duydum. Seçimi kazansaydık bunlar olmayacaktı. Seçimi kaybettikten sonra böyle bir değerlendirme yapılmasını doğru bulmuyorum. İttifaklarda dikkat edilmesi gereken temel unsura bu seçimde dikkat edilmedi” diye konuştu.

Öte yandan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Davutoğlu’nun ittifak konusunda görüştüklerini doğrulayarak “Evet o dönem böyle bir görüşme oldu” dedi. Seçim sonrası İyi Parti’den istifa eden Ahat Andican ise Davutoğlu’nun ittifak pazarlığına dair “O dönem Sayın Davutoğlu böyle bir taleple geldi ancak istediği rakam çok yüksekti. Kırkın üzerinde milletvekili istedi. İki parti bir araya gelirse 100’ün üzerinde milletvekili çıkarılacağı iddiasıyla geldi” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...