Ziya Sözen: Meclis içinde terörist istemiyoruz!

Ziya Sözen: Meclis içinde terörist  istemiyoruz!

POLİTİKA Haberleri

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, HDP’li vekillerin tutuklanmasını desteklediklerini belirterek, partinin de kapatılması gerektiğini söyledi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde bir siyasi partinin terör örgütlerine direkt ve dolaylı olarak destek veremeyeceğini belirten Sözen "PKK'dan kurtulmak için önce terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan HDP’den tamamen kurtulmamız gerekmektedir." dedi. Ziya Sözen, HDP’li vekillerin PKK’ya sırtlarını dayadığını ve yaptıkları eylem ve söylemelerin anayasaya aykırı olduğunu hatırlatarak partinin derhâl kapatılması gerektiğini vurguladı. Başkan Sözen şunları kaydetti: Bu ülkede HDP’ye defalarca demokratik ortamda siyaset yapma şansı verilmesine rağmen onlar bu şansı elinin tersi ile itmiş, Türkiye partisi olmaktan öte PKK’yı temsil eden bir siyasi parti yolunu tercih etmiştir. Bizler şehit yakınları olarak Anayasamızın 69. maddesi, 68/4. fıkrasına göre HDP’nin kapatılmasını istiyoruz. Çünkü bizlerin verdiği vergilerle teröristlerin maaş almasını, milletvekili rozeti takmasını ve devletin kırmızı plakalı aracına binmesini istemiyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...