Zekeriya Yapıcıoğlu: HDP’nin derdi çözüm değil

- Güncelleme:
Zekeriya Yapıcıoğlu: HDP’nin derdi çözüm değil

Politika Haberleri

Sivil anayasa’ çağrısı yapan Zekeriya Yapıcıoğlu “HDP’nin derdi Kürt meselesini çözmek değil, istismar etmek” dedi.

AKİF BÜLBÜL'ÜN HABERİ - HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anadolu Yayıncılar Derneğinin sohbet toplantısında medya temsilcilerinin sorularını cevapladı. Yeni bir sivil anayasa için siyasi parti ve STK’lara çağrıda bulunan Yapıcıoğlu “Söylediklerimiz yanlış aksettirildi. Şu anki anayasa bir askerî darbe anayasası. Herkesin mutlaka kendine göre kırmızı çizgileri var. Herkesin kırmızı çizgisi cebinde dursun. Ön şartsız toplumun tüm kesimleri bir araya gelsin, ortak noktada buluşalım. Hiçbir grubun, hiçbir kesimin yüzde yüz dediği olacak diye bir şey yok. Bir masa etrafında toplanalım birlikte ortak karar alalım. Bizim tavrımız şudur; doğru kimden gelirse gelsin sahip çıkarız. Yanlışa da ‘yanlış’ deriz. Biz kendi çıkarlarımızı memleketin, milletin çıkarlarının önünde görmeyiz. Bizim parlamentoda 4 değil 400 sandalyemiz olsun, geriye kalan 200 sandalyenin temsil ettiği kitlenin isteklerini ve taleplerini göz ardı edemeyiz” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

> ‘HÜDA PAR, anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek istiyor’ diyorlar. Parti programımızda böyle bir şey yok. Ama bir türlü ezberleri bozamadık.

> En son ‘Meclis koridorlarında kadın çalışan istemiyorlar’ diye yalan haberler çıktı. Faili İslam olan bir cümle kuramadıkları için içlerindeki kini HÜDA PAR üzerinden dışa vuruyorlar. Ne İslam kadın düşmanı ne HÜDA PAR kadın düşmanıdır. 

> (HDP’ye) İradesi kendi ellerinde olmayanlarla nereye varılabilir ki? Dertleri çözüm değil, Kürt sorununu istismar ediyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...