YPG'linin cenazesini milletvekilleri omuzunda taşıdı!

/ Kaynak: İHA
YPG'linin cenazesini milletvekilleri omuzunda taşıdı!

Politika Haberleri  / İHA

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat IŞİD tarafından öldürülen Mele Necmettin İlhan'ın cenazesine katıldı.

Batman'dan yirmi gün önce HDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile birlikte Suruç'a giderek YPG saflarına katıldıktan sonra IŞİD militanları tarafından öldürülen Batman Belediyesi çalışanı Mele Necmettin İlhan, Batman'da toprağa verildi. YPG'linin cenazesini Milletvekili Ayla Akat ile Belediye Başkanı Sabri Özdemir taşıdı. Uzun araç konvoyu ile Suruç'tan Batman'a getirilen YPG'linin cenazesi Batman Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Asri Mezarlık'ta düzenlenen cenaze töreninde konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Necmettin İlhan'ın Kobani olaylarının başlamasından bu yana Batman'a gelen 6'ncı cenaze olduğunu belirterek, "20 gün önce Suruç'a nöbet için birlikte gittik. Vicdanı kabul etmedi Kobani'ye geçti. Giderken de Kobani'nin özgür olması için gittiğini söyledi" dedi. nbsp;
Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir de yaptığı konuşmada, Kobani mücadelesinin devam ettiğini belirterek "Dönem dönem Ortadoğu'da olaylar çıkartarak bizleri dini, mezhebi kullanarak, ırkı kullanarak birbirimize öldürtüyorlar. Biz kardeşliğimizi Çanakkale'de ortaya koyduk. Nerede sizlerin kardeşliği" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...