Yıldırım: Cevap tatminkâr değil

Düzenleyen:
Yıldırım: Cevap tatminkâr değil

POLİTİKA Haberleri

“Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik.” Resmi açıklama bu. Yersen. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz.

Başbakan Binali Yıldırım, NTV’nin yayınına katılarak soruları cevaplandırdı. Yıldırım özetle şunları söyledi:
¥ (Gazetemizin gündeme getirdiği Adil Öksüz’ün ABD konsolosluğundan aranması ve bu konuda yapılan açıklama): Öksüz’ün ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğundan aranmış olması, bunun ifadelere girmiş olması ve ifadelere girmesinden sonra ‘Biz vizesini iptal etmek için aradık. 15 Temmuz’un faillerinden biriydi, onun için biz de duyarlılık gösterdik, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik.’ Resmi açıklama bu. Yersen. Tabii başka şeyler de var mı yok mu bakmak lazım. İnsan ‘Her iş bitti de o mu kaldı?’ sorusunu sormaktan da geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz. 
¥ (Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanması): Bu konuyla ilgili şu anda Halk Bankası gerekli hukuki süreci başlatmış durumda. Ülkemizi ziyaret etmekte olan ABD Dışişleri Bakanına da bu konu açılacak ve sebebi sorulacak. Gerek Dışişleri Bakanımız ile gerek Cumhurbaşkanımızın görüşmesinde bu konular ele alınıp gündeme getirilecek. Hukuki süreci yakından takip edeceğiz.
¥ (Kerkük’te IKBY bayrağı asılması): Bizim açımızdan bu doğru bir iş değildir, gerekli tepkiyi diplomatik yollardan Dışişleri Bakanlığımız yapmıştır. Biz de uyarılarımızı yaptık, bu işin yanlışlığını ortaya koyduk.
¥ (Fırat Kalkanı tamamlandı):  DEAŞ’a yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı bitmiştir, bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir harekât artık başka bir isimle anılacak.
¥ (MGK’da OHAL’in uzatılacağı yönündeki beklenti): Gündemde yoktu. OHAL 19 Nisan’a kadar zaten geçerli, 19 Nisan’dan önce de bir karar alınır ve Meclis gereğini yapar eğer uzatılacaksa.
¥ (Cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi iddiası) Feshetmek milli iradenin verdiği hakkı birinin yok etmesi demek, bu da nedir? Darbedir, vesayettir. Ama seçim yenileme ayrı bir şey. Seçim yeniliyoruz biz. Bu sistem, bir kazandırıyor, iki kaybettiriyor. Mehter yürüyüşü bile değil, iki ileri bir geri değil. Bir ileri iki geri.
¥ (Seçim barajı): Siyasi partiler ve seçim kanununun da yeni sistemden sonra mutlaka değişmesi lazım. Seçim barajının da düşmesi gerekir.
¥ (Cumhurbaşkanının referandum sonrası partiye üyeliği): Biz hemen teklif götürürüz. Partinin kurucusu, liderimiz, partimizin başarısının en önemli ismi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...