Yıldırım: Başkanlık sistemini herkese anlatacağız

Düzenleyen:
Yıldırım: Başkanlık sistemini herkese anlatacağız

POLİTİKA Haberleri

Başbakan: Toplumun yeni anayasa ve başkanlık konusunda daha fazla bilgilenmeye ihtiyacı var. Gençler kapı kapı dolaşıp anlatacak. Bu, Erdoğan meselesi değil

Başbakan Binali Yıldırım, toplumun yeni anayasa ve başkanlık konusunda daha fazla bilgilenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Anketler bunu gösteriyor. Başkanlık sistemine destek artmakla birlikte detayların ne olduğu konusunda yeterince mesafe almadığımız da bir gerçek. Onun için kapı kapı, il il, ilçe ilçe, köy köy dolaşıp gençlerimiz, yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlatacak” dedi. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın Yenikapı’da “Gönlümüz bir, soframız bir” sloganıyla düzenlediği sahur programında konuşan Yıldırım,  “Anayasa ve başkanlık sistemi, ‘Gençler yeni anayasa istiyor’ sloganıyla anlatılıyor. Başkanlık sisteminin bir kişisel mesele olmadığını, Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi olmadığını anlatacağız. Başkanlık sistemi Türkiye’nin geleceğinin meselesidir. İstikrarın, güvenin kalıcı hale getirilmesi için olmazsa olmaz, 7 Haziran-1 Kasım arasında istikrarın ve güvenin bozulmasının nelere mal olacağını milletimiz gördü. Allah’tan kısa sürede bütün fotoğraf yeniden değişti. Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. Doğu’da teröre  karşı amansız bir mücadele verildiğini kaydeden Yıldırım, “Mücadelenin 2. safhası gençlerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza gerekli yatırımı yapmak. Güneydoğu’da 29 yaş altı nüfus yüzde 50. Onun için sorumluluğumuz çok fazla” şeklinde konuştu. Sözleri “Meclis’te terörist istemiyoruz” sloganlarıyla kesilen Yıldırım, “Yanlış yapanlar hesabını verecek, şüpheniz olmasın. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk herkese lazım. Onun için ifadeye gitmeyiz, hukuku tanımayız, diyenler, teröristlerin ağzıyla konuşanlar elbette sonucuna katlanırlar. Lamı cimi yok” dedi. 2023 hedeflerini hatırlatan Yıldırım, “AK Parti’nin uzmanlığı çalışmak. Muhalefet partilerinin uzmanlığı da konuşmak. Konuşmak karın doyurmuyor. Daha çok çalışmak lazım. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacağız. Çalışacağız, milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...