Yıldırım: Ayrımcılık AK Parti'nin en büyük kırmızı çizgisidir

Düzenleyen:
Yıldırım: Ayrımcılık AK Parti'nin en büyük kırmızı çizgisidir

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, "Ayrımcılık AK Parti'nin en büyük kırmızı çizgisidir. Bu çizgiyi çiğneyen asla ve asla AK Parti'de devam edemez" dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bir ay sonra 15'inci şeref yılını AK Parti kutlayacak. Destan denilecek başarılara imza attık. Yüzümüz ak olarak milletimizin karşısındayız. Ramazan'da kurduğumuz gönül köprülerinin kıyamete kadar devam etmesini diliyorum. AK Parti ailesinin bütün mensupları Ramazan boyunca batıdan doğuya gönül köprüleri kurdular. Sofralarını, ekmeklerini paylaştılar. Yüz binlerce insanımızla kucaklaştık, derdin ortak olduk.
 
2002'den bu tarafa Türkiye'ye, Türkiye'nin idaresine damga vuran AK Parti, Türkiye için yeni ve daha büyük hedefler için kutlu yürüyüşüne devam ediyor. AK Parti Türkiye'nin asırlık sorunlarını çözmek için inisiyatifi almıştır. Milletin emanetini şanla şerefle taşıyoruz.
 
İktidara geldiğimiz ilk gündem beri milletimizin emanetine halel getirmedik. Türkiye büyüdü AK Parti Türkiye ile birlikte büyüdü. Bir iktidar bir öncekinden bayrağı yükseltti. Bugün de ülkesine, milletine hizmet için heyecan duyan tek parti yine AK Parti'dir. 15 yıldır Türkiye'nin aklı ve vicdanı olmayı başardık. Bu kadro siyasette kaybedilen itibarı yeniden kazandırdı. Türkiye'nin sorunlarıın çözümsüz olmadığını, istikrarın ve büyümenin mümkün olduğunu ispat etti. 
 
14 Ağustos 2001'de AK Parti kuruldu. 15 ay sonra 3 Kasım'da AK Parti tek başına iktidar oldu. O tarihten bu tarafa, Türkiye güven ve istikrar için kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bütün siyasi rakiplerimiz enerjilerini birbirlerini tüketmek için harcarken, AK Parti'nin toplumsal desteği artarak devam etti. Geçen süre içinde bizi taşıyan ruh ve kimlik hiç değişmedi. Biz kendimiz için değil, millet için siyaset yapıyoruz. AK Parti siyaseti milletin siyasetidir. Bizim hareketimize kavga değil, muhabbet hakimdir. Bu parti milletin partisidir, 79 milyon vatan evladının partisidir. 
 
Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il ve ilçe başkanlarımız. Hep aynı istikamete bakıyor. AK Parti siyasetinde hiçbirimizin asla ve asla kişisel hesabı olmaz. Bu yüksek siyasi şuur sayesinde, AK Parti 1 Kasım seçimlerinde aldığı millet desteğini daha da ileriye taşımış bulunuyor. Siyasete itibar kazandıran bu başarı önce Allah'ın lütfu, sonra AK Parti teşkilatının eseridir. 
 
15. kuruluş yıl dönümümüze çok az bir süre kaldığında geriye baktığımızda, geçen süreyi boşa geçirmemişiz. Destanlar yazdık, karnemizi 1 Kasım'da millet doldurdu. Notumuz üstün başarıdır, teşekkürdür, takdirdir. Kara propaganda makinelerini dinlemeyen milletimize minnet borçluyuz. Bu hareket tepeden tırnağa bir bütündür. Bu bütünlüğü gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Türkiye'nin hukukunu, istikbalini, istiklalini savunmak bu harekete bağlıdır. Bu hareketi durdurmak istediler ama muvaffak olamadılar. Muhtıra verdiler, kaçmamızı istediler ama başaramadılar. Demokrasinin, hukuk devletinin burçlarını aslanlar gibi koruduk. Çünkü başımızda demokrasi sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Türkiye'ye tuzak kuranlar AK Partisiz Türkiye hayal ettiler. Türkiye'yi dize getirmek istediler. AK Parti milletten aldığı güçle yoluna kararlılıkla devam edecek. 
 
AK Parti öncesini hatırlamak isteyenler, muhalefet partilerinin bugünkü haline baksın. İç çekişmelerle enkaz almış vaziyetteler. AK Parti siyete kalite getirmiştir. Toplumsal mühendisler, demokrasiye ayar yapmaya çalışanlar AK Parti'den sonra işsiz kalmıştır. Millete parmak sallayanlar, tepeden bakanlar artık siyaset sahnesinden yok olmuşlardır. Türkiye o günler hiç dönmeyecek. O günler geri gelsin diye çırpınanlar boşuna hayal kuruyorlar.
AK Parti emektir, umuttur, akıl, alın teridir. AK Parti ile korku ve karamsarlık yok olmuş, yerine umut ve güven gelmiştir. Bu kadrolar sayesinde o karanlık girdaptan ülkeyi çıkardık, dev projeleri hayata geçirdik, geçiriyoruz. Dünyanın 10 büyük projesinin 3 tanesi Türkiye'de gerçekleşiyorsa bu başarı haklı bir başarıdır, bu başarı AK kadroların başarısıdır. 
 
AK Parti Genel Başkanı olarak sizlerden şunu istiyorum; gerilim isteyenler, kavga isteyenler ne derse desinler sizin yüzünüz milletten, kulağınız vatandaştan ayrılmayacak. Hiçbir ayrım yapmadan herkese gideceğiz. Hizmette asla ve asla ayrımcılık yapmayacağız. Ayrımcılık AK Parti'nin en büyük kırmızı çizgisidir. Bu çizgiyi çiğneyen AK Parti kadroları içinde devam edemez. Gönül bağımızı, göz temasımız asla ve asla vatandaşımızdan koparmayacağız. Hepinizin huzurunda adeta el pençe divan duracağız, tek merci millettir, millete hizmettir. AK Parti milletle irtibatı koparmaması gerekir. AK Parti'nin tek dayanağı millettir. 
 
Ne Demokrat Parti, ne Adalet Partisi, ne Anavatan Partisi millete mazhar olamamıştır. Milletin desteğiyle yoluna devam eden parti AK Parti'dir. Yolumuz doğrudu, ilkelerimiz doğrudur, millet arkamızda olduğu sürece biz de yorulmadan, yılmadan hizmete devam edeceğiz. Bu başarı AK Parti'nin kendini tazeleyen bir parti olmasından kaynaklanıyor. AK Parti'nin iki temeli vardır. Adalet ve kalkınma. Adalette ve kalkınmada Türkiye'nin kaderini değiştirdik. Kalkınmada çağ atladık. Adalette yılmadık, gerekli adımları attık. Ancak Türk siyasetinin vesayet hastalığı sadece darbelerle sınırlı değil. Vesayet ruhu son yıllarda sivil mecralara da sıçramış gözüküyor. AK Parti, Türkiye'nin yolunu kesmek isteyen hiç kimseye geçit vermemiştir, vermeyecektir. Türkiye'nin teminatı AK Partidir. 
Genel Başkanınız olarak bir isteğim de, hiçbirimiz aynı düşüncelere sahip olmak zorunda değiliz. Tek tip düşünce diktatörlükte olur. Biz çoğulcuğa sahibiz. Dostluk kollarımız açıyoruz. En büyük güvencemiz 79 milyon vatandaşımızın birliği, beraberliği, kardeşliğidir İlk günkü aşkmızdan ayrılmamız önemli husustur.
 
AK Parti'ye yönelik birçok operasyonlar yapılmaya çalışıldı. Bu süreçte de diğer partiler iç hesaplaşmalarla vakit öldürürken, biz tek bir fitne üretme girişimine bile prim vermeden hiçbir içimize yönelik çabalara kıymet vermeden yolumuza devam ettik. 2. Olağanüstü Kongremiz bunun en güzel örneğidir. Türkiye'de kongre denildiğinde sandalyelerin havalarda uçuştuğu toplantılar hatırlanır. AK Parti bu yönüyle de siyasete kaliteyi getiren partinin adıdır. 
 
Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bütün vesayet odaklarıyla mücadele ettik. AK Parti kadrolarının birbirine karşı muhabbeti, siyasetimizin adeta alameti farikası olmuştur. AK Parti muhabbet hareketidir. Olaylı kurultaylar AK Parti'de olmaz. Kendi içinizde birlik olun, AK Parti'yi örnek alın. İllaha Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi hedef almanız gerekmez. Attıkları çamur yüzlerine bulaşıyor, battıkça batmaya devam ediyor. 
 
 
Biz siyaset istiyoruz. Muhalefet istiyoruz. Muhalefetin güç yükseltmesi iktidarı da yükseltir. Siyasette alternatif muhalefet değil, AK Parti'nin muhalefeti yine AK Parti'dir. Bizde 'benlik' davası olmaz, nöbet değişimi, hizmet yarışı olur. AK Parti siyasetinin omurgası da bu teşkilattır. Biz kadro hareketiyiz. Bizi diğer anlayışlardan ayıran, beraber yürüttüğümüz mücadeleyi dava arkadaşlığı olarak da görmektir. Bütün kardeşlerimizden, bizim dava ve yol arkadaşlarımız diye söz ediyoruz. AK Parti 14 yıldır diri bir teşkilat olarak 81 ilde vardır. 
 
Terörle amansız bir mücadele ediyoruz. Devlet şefkat ve gücüyle inisiyatifi ele almıştır. Terör örgütünün şehirlerdeki varlığı sona ermiştir. Kırsal alanda da tek bir terör hadisesi olmayıncaya kadar güvenlik güçlerimiz her köşeyi arayacak ve bu şer odaklarının bütün yuvalarını yıkacak. Siyasi rakiplerimize çağrım var. Bölünmez bütünlüğü, sınırların değişmezliğini anlatıyorsunuz, doğuda ve güneydoğuda Türkiye'yi bir arada tutmak sadece AK Parti'nin işi mi? Huzur var, kardeşlik var, teşkilatlarınızı kurun, Türkiye'nin birliğini sağlayan. Bayraklarınızı çıkarın, saklamayın Cudi Dağları'nda ay yıldızlı bayrağı dalgalandırın. Bu mesele sadece AK Parti'nin değildir, bu mesele CHP'nin de, MHP'nin de meselesidir.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...