Yenilenen teşkilatla ilk “seçim” toplantısı

Yenilenen teşkilatla ilk “seçim” toplantısı

POLİTİKA Haberleri

AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifak için iki partide çalışmalar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yerel seçim gündemi ile il başkanlarını topluyor.

Ebru Karatosun ANKARA

Bahçeli, 18 Mart’taki kurultayın ardından Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen Edip Semih Yalçın ile beraber, yenilenen teşkilatla ilk toplantısını yapacak.
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, AK Parti ile yapılması öngörülen ittifak ve bu ittifakın ruhuna uygun davranılması konusu ile ekonomik gelişmelerin gündeme geleceği toplantıda, il başkanlarının, belediye başkan adaylarıyla koordineli çalışmaları da ele alınacak.
Yerel seçimde aday olarak mevcut belediye başkanlarını da değerlendirecek parti yönetimi, bu kapsamda il başkanlarının ve teşkilatın bilgisine ve referansına başvuracak.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN
Geçtiğimiz günlerde yaşanan İYİ Parti ile gerginliği de gündemine alan Bahçeli’nin, teşkilatların tahriklere kapılmaması gerektiği, Genel Merkez’in bilgisi ve talimatları dışında tansiyonu yükseltecek, siyasi atmosferi ısıtacak hareketlerden kaçınılması gerektiğini ifade edeceği de belirtiliyor.
Bu arada, parti yetkilileri, partinin ilke ve prensiplerine aykırı davranan, toplumda itibar kaybı yaşayan ve partiye aidiyet bağı azalan mevcut belediye başkanlarının, mahallî seçimde kesinlikle aday gösterilmeyeceğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...