Yeniden Refah Partisi'nde ittifak anlaşmazlığı: İstifa sesleri yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeniden Refah Partisi'nde ittifak anlaşmazlığı: İstifa sesleri yükseldi

POLİTİKA Haberleri

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmama kararı parti içinde rahatsızlık yaşanmasına sebep oldu. Öyle ki alınan karar sonrası bazı il başkanları ve MKYK üyelerinin istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Cumhur İttifakı ile yapılan görüşmeler sonrası anlaşma sağlayamayan Yeniden Refah Partisi, hiçbir ittifaka katılmayacaklarını söyleyerek, seçimde yollarına yalnız devam edeceklerini duyurdu. Karar sonrası, parti içinde yaşanan memnuniyetsizlikler neticesinde bazı il başkanları ile MKYK üyelerinin istifa edeceği kulislerde konuşulmaya başlandı. 

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Cumhur İttifakı bu kapsamda HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile dirsek temasındaydı. HÜDA PAR'dan olumlu yanıt alan AK Parti, Yeniden Refah'tan ise beklediği dönüşü alamadı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamayla seçimlere parti olarak gireceklerini söyledi.
 
Parti olarak aldıkları kararı kamuoyu ile paylaşan Erbakan, "Yeniden Refah Partimiz yoluna emin adımlarla devam ediyor. Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz son derece kapsamlı istişareler sonucunda milletvekili seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak gitme kararı aldık. Milletimiz Yeniden Milli Görüşü ve Yeniden Refahı özlemektedir. 100 günlük planlarımız hazır. Allah rızası için çalışacak kadrolarımız hazır. Yeniden iktidara gelecek ve bu milletin yüzünü Yeniden Refahla güldüreceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

BAZI İL BAŞKANLARI VE MKYK ÜYELERİ İSTİFAYA HAZIRLANIYOR

Haber 7'de yer alan habere göre, Yeniden Refah'ın aldığı bu kararın parti tabanında rahatsızlığa neden olduğu iddia edildi. Kulislerde yer alan bilgiye göre, Cumhur İttifakı saflarında yer alınmaması nedeniyle bazı il başkanları ve MKYK üyelerinin istifa etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

(Haber7)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...