Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’nda

- Güncelleme:

Politika Haberleri

İttifak protokollerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesinin bitimine saatler kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katıldı. HÜDA PAR da seçime AK Parti listelerinden gireceklerini duyurdu.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - İttifak protokollerinin YSK’ya son teslim gününde baş döndüren bir trafik yaşandı. Dün evrakların teslimine saatler kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katıldı. MHP, AK Parti, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri ittifak protokolünü YSK’ya teslim etti. 

AK Parti kurmayları geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah’ı ziyaret ederek, Cumhur İttifakı’na katılmasını teklif etmiş, Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan ise seçimlere tek başlarına gireceğini açıklamıştı. Erbakan çıktığı bir TV programında şartları kabul edildiği takdirde ittifaka kapılarının hâlâ açık olduğunu söylemişti. Bunun ardından yoğun temasların sürdüğü iki parti anlaştı ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın imzası da protokolde yer aldı.

HÜDA PAR da Cumhur İttifakı’na dışarıdan destek verecek. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada “14 Mayıs parlamento seçimlerine AK Parti listelerinden katılacağız. Birinci öncelikli hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Sayın Erdoğan’ın yine ipi önde göğüslemesi ve bir dönem daha Türkiye’yi idare etmesi” dedi. Öte yandan dün ayrıca Ata İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı da ittifak protokollerini YSK’ya teslim etti. Millet İttifakı ise ittifak protokolünü çarşamba günü vermişti.

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’nda

KARŞI BLOK MEMLEKETİN HAYRINA DEĞİL

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı’na katılma kararı sonrası basın açıklaması yaptı.  Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan Erbakan, “Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz. Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz. Üç günden beri adaylığımız için imza veren, gayret eden bütün teşkilat mensuplarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...