Yeniden Refah Partisi'nden 'ittifak' açıklaması: Sunduğumuz 30 madde de kabul edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeniden Refah Partisi'nden 'ittifak' açıklaması: Sunduğumuz 30 madde de kabul edildi

POLİTİKA Haberleri

14 Mayıs seçimleri öncesi masayı genişletme çabasında olan ittifaklar, partilerle görüşmelerini sürdürüyor. Küçük partilerin kıymetli hale geldiği sistemde partiler isteklerini ittifaklara iletirken, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı merak edilen Yeniden Refah Partisi cephesinden önemli bir açıklama geldi.

Seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararı CumhurbaşkanıErdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarihin kesinleşmesi ile birlikte geri sayım başladı, Ankara'da kulisler hareketlendi. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı, masayı genişletmek için partilerle görüşmelerini sürdürüyor.

Yeni sistemin küçük partileri kıymetli hâle getirmesi, oy oranı yüzde 1’i bile bulamayan siyasi partilerin pazarlık gücünü artırmış oldu. Söz konusu partiler ittifakların davetini kabul etmek için başta milletvekilliği olmak üzere bir dizi taleplerde bulunuyor. Bu partiler arasında Yeniden Refah Partisi de yer alıyor. Cumhur İttifakı ile temasta olduğu bilinen Yeniden Refah Partisi'nden "İttifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor" açıklaması geldi. Partinin öne sürdüğü şartlar arasında "LGBT derneklerinin kapatılması. Süresiz nafakanın ortadan kalkması" gibi maddeler yer aldı.

CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?

Habertürk TV yayınına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, AK Parti heyetinin Yeniden Refah Partisi'ne ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Görüşmede, AK Parti'ye 30 madde sunulduğunu belirten Prof. Aydal, parti genel merkezine yapılan ziyaretten önce ön görüşmeler de olduğunu belirtti.

Prof. Aydal, "Bu bir geçici işbirliğidir. Belli şartlarda uzlaşabilirseniz birlikte çalışırsınız" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nden 'ittifak' açıklaması: Sunduğumuz 30 madde de kabul edildi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal

"KABUL EDİLMEYEN TEKLİFİMİZ OLMADI"

Aydal, "AK Parti'nin kabul etmediği bir teklifimiz olmadı. Tüm maddelerimiz okundu ve hiç problem yok dendi" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Aydal, ittifaka katılmaları teklifine, "Ben dürüstçe sıcak bakıyorum" cevabını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...