YENİ YARGI PAKETİ NEDİR? Yargı reformu açıklaması nedir, içerisinde neler var?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YENİ YARGI PAKETİ NEDİR? Yargı reformu açıklaması nedir, içerisinde neler var?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformu paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar ise açıklamaların ardından Yeni yargı paketi nedir? Yargı reformu açıklaması nedir? sorularına yanıt aradı. Detaylar...

Hazırlıklarının hala devam ettiği yeni yargı paketinin detayları merak ediliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise konu ile ilişkin açıklamada bulundu. Arama motorlarında ise Yeni yargı paketi nedir? Yargı reformu açıklaması nedir? soruları araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

YENİ YARGI PAKETİ NEDİR?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı reformu ile ilgili açıklamada bulundu. Tunç'un açıklaması şöyle:

"TBMM'nin takdirine sunacağız. Biz sadece teknik destek verebiliriz. 60'dan fazla madden oluşan bir paket söz konusu. Suç işleyenin yanına kar kalmaması gerekir. Denetimli serbestlik süresine bir oran getirilebilir. Cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasını önemsiyoruz. Cezası 5 yılın altındaki suçlar bakımından cezaevinde kalmak olacak ki caydırıcılık olsun. Pek çok düzenlemeye ihtiyacımız var."

Yılmaz Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Han'ın uyarılarına ilişkin, "BM Soykırım Sözleşmesi'ndeki tüm unsurlar gerçekleşti. Ellerini çabuk tutmaları lazım." dedi. Bakan Tunç ayrıca İstanbul'da ölümlü trafik kazasına karışan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yurt dışı yasağı kararı alındığını duyurdu.

 
Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...