Yeni komisyon AK Parti'yi bekliyor

/ Kaynak: AA
Yeni komisyon AK Parti'yi bekliyor

Politika Haberleri  / AA

CHP, MHP ve HDP, "Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu" için üye bildirdi

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklikle kurulması öngörülen "Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu"nun faaliyete geçmesi için AK Parti'nin üye bildirmesi bekleniyor. AK Parti Grubu, milletvekillerine yaptığı duyuruda, Komisyon'a üye olmak isteyenlerin yazılı başvuruda bulunmasını istedi.
AK Parti'nin gelecek hafta başvuruda bulunan milletvekilleri arasından tespit edeceği isimleri Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.
17 kişiden oluşacak Komisyon'un AK Parti dışındaki üyeleri belli oldu. Komisyon'da AK Parti'ye 10, CHP'ye 4, MHP'ye 2, HDP'ye ise 1 üyelik düşüyor.
CHP; Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, MHP; Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, HDP ise İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in adını Meclis Başkanlığı'na bildirdi.
Tüm partilerin üyelerinin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla Komisyon, ilk toplantısında Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip Üye'yi belirleyerek çalışmalarına başlayacak.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...